Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση θέλει μόνο σκιές στην υπόθεση Novartis - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση θέλει μόνο σκιές στην υπόθεση Novartis

Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το έργο της προανακριτικής είναι εξαρχής υπονομευμένο» δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης για την υπόθεση Novartis.

Οπως εξηγεί ο επικεφαλής του Ποταμιού «οι άθλιες διατάξεις περί ευθύνης υπουργών δεν αφήνουν δυστυχώς πολλά περιθώρια για ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης». Προβλέπει ότι «οι πολίτες θα ζήσουν άλλη μια καταιγίδα από καταγγελίες, φήμες, διαρροές, βρισιές, λάσπη, μη μπορώντας τελικά να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα».

Ο Στ. Θεοδωράκης μάλιστα δηλώνει πως φοβάται ότι «αυτός είναι και ο στόχος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Να μην έχουμε ούτε ενόχους, ούτε αθώους, μόνο σκιές. Και αυτό είναι το χειρότερο».

Το Ποτάμι θα αγωνισθεί μέσα σε αυτό το περιοριστικό πλαίσιο να αναδείξει την αλήθεια διαβεβαιώνει ο Στ.Θεοδωράκης και περιγράφει: «Πρώτη προτεραιότητα είναι να έρθουν και να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες. Και οι Βουλευτές – ανακριτές πρέπει να ενημερωθούν για το σύνολο της αλληλογραφίας και των επαφών μεταξύ των ελληνικών αρχών και των αμερικανικών υπηρεσιών που διερευνούν εδώ και χρόνια το σκάνδαλο Novartis.

Και βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση είναι να σταματήσει η ανεπίτρεπτη και αντισυνταγματική εμπλοκή υπουργών και λοιπών κυβερνητικών, κομματικών και εξωθεσμικών παραγόντων στο έργο της Δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ