Οι βουλευτές της ΝΔ είδαν τη δικογραφία κατά Καμμένου -«Πολύ σοβαρά στοιχεία από σοβαρούς μάρτυρες» - iefimerida.gr

Οι βουλευτές της ΝΔ είδαν τη δικογραφία κατά Καμμένου -«Πολύ σοβαρά στοιχεία από σοβαρούς μάρτυρες»

 (EUROKINISSI/ΙΑΣΩΝΑΣ ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «πολύ σοβαρά στοιχεία και σοβαρές καταθέσεις» που βρίσκονται στη δικογραφία για τον Πάνο Καμμένο, κάνουν λόγο οι βουλευτές της ΝΔ που είδαν σε πρώτη ανάγνωση τη υλικό της δικογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υλικό υπάρχουν όλες οι καταθέσεις των στρατιωτικών προσώπων προσώπων που έγιναν κατά την έρευνα του στρατοδικείου. Ανάμεσα σε αυτές τις καταθέσεις είναι και εκείνη του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου. Καταθέσεις έχει πάρει και η η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη η οποία μόλις «σκόνταψε» σε αναφορά για τον Πανό Καμμένο έστειλε την δικογραφία αμελλητί στη Βουλή.

Ο κ. Παπαδόπουλος πάντως δεν έδωσε κατάθεση στην εισαγγελέα διαφθοράς επικαλούμενος λόγους υγείας. Οι ανώτατοι αξιωματικοί που καταθέτουν για την υπόθεση είναι πάνω από 10 και με βάση τα όσα λένε οι βουλευτές εκτιμούν ότι οι κατηγορίες που μπορούν να στοιχειοθετηθούν είναι αυτές της απιστίας στη υπηρεσία και της ζημιάς κατά του δημοσίου.

Ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας σε δημοσιογράφους ανάφερε ότι τα όσα καταγγέλλονται είναι εξαιρετικά σοβαρά και θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για μια ενδελεχή και ολοκληρωμένη αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας. Σε ερώτηση εάν η ΝΔ προσανατολίζεται σε εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή απάντησε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς να αποφασιστεί κάτι τέτοιο αλλά πρόσθεσε πως «πρόκειται για σοβαρές καταγγελίες, απο σοβαρούς ανθρώπους». Όπως ανάφερε το υλικό είναι πολύ - μερικές εκατοντάδες σελίδες - και χρειάζεται προσεκτική ανάγνωση τους.

Την ίδια ώρα βουλευτές που είδαν τη δικογραφία αναφέρουν ότι τα μέτρα από πλευράς βούλησιν ιδιαιτέρως αυστηρά σε σχέση με το τι συνέβη στην δικογραφία για την Novartis.

Τα άτομα που βρίσκονται στην αίθουσα όπου οι βουλευτές μελετούν τη δικογραφία είναι τέσσερα και αποτελούνται από την φρουρά της Βουλής και υπηρεσιακούς παράγοντες ενώ όπως λένε οι βουλευτές δεν αφήνουν να φύγει τίποτα από κει, είτε μέσω κινητού τηλεφώνου, είτε μέσω φωτογράφισης σελίδων της δικογραφίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ