«Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε;» -Ο Αβραμόπουλος βάζει στο κάδρο της Novartis τον πρώην πρωθυπουργό [βίντεο] - iefimerida.gr

«Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε;» -Ο Αβραμόπουλος βάζει στο κάδρο της Novartis τον πρώην πρωθυπουργό [βίντεο]

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο γραφείο της Κομισιόν στην Αθήνα, απαντώντας για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis.

Μιλώντας ενώπιον δημοσιογράφων, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε λόγο για σκευωρία της κυβέρνησης. «Αυτή η υπόθεση δεν με αγγίζει με κανέναν τρόπο. Εκφράζω την αγανάκτηση και τη λύπη μου γιατί ο δημόσιος διάλογος μονοπωλείται από μια υπόθεση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της σκευωρίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε ειδική αναφορά στον Κώστα Καραμανλή, βάζοντάς τον στο κάδρο της υπόθεσης. Αναφερόμενος στη γρίπη των πτηνών και στον εμβολιασμό του πληθυσμού σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (που ζήτησε τον εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού όλων των κρατών), ο κ. Αβραμόπουλος είπε: «Σε έκτακτη Κυβερνητική Επιτροπή που συγκάλεσε ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και υπό την προεδρία του, αποφασίζεται -πολύ σωστά- η κάλυψη όλου του πληθυσμού. Δηλαδή 8 εκατομμύρια κατοίκων επί δύο υποχρεωτικές δόσεις για τον καθένα (16 εκατομμύρια)».

Αργότερα, όπως είπε, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου έκρινε ότι μια δόση κατ' άτομο είναι επαρκής και το υπουργείο Υγείας ακύρωσε τη δεύτερη παραγγελία.

Μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε τις αναφορές των προστατευόμενων μαρτύρων ότι αυθαίρετα η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο πανδημίας από τη γρίπη, σημειώνοντας ότι ο ΠΟΥ ανέβασε το επίπεδο του συναγερμού της γρίπης από το επίπεδο 5 στο επίπεδο 6. Και κάνει και δεύτερη αναφορά στον Κώστα Καραμανλή, «απαντώντας» στον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη», ο οποίος κατέθεσε εναντίον του:

«Ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο σε ολόκληρο τον κόσμο και ένα ακόμα παραπάνω αστείο. Οτι ο υπουργός Υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή για να ζητήσει περισσότερα εμβόλια. Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Η επιστολή στον Παπανδρέου και οι δημόσιες δηλώσεις πριν από την Κυβερνητική Επιτροπή δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Οτι ο πρωθυπουργός είχε επίγνωση και συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα».

Παρέμβαση Καραμανλή μέσω κύκλων του για τα αντιγριππικά εμβόλια

Ας σημειωθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός έκανε παρέμβαση, μέσω κύκλων του, αμέσως μετά την συνέντευξη τύπου, και υποστήριξε όσα δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος για τα αντιγριππικά εμβόλια που παραγγέλθηκαν μαζικά:

«Σε σχέση με τα μεγάλης σημασίας θέματα του μοριακού ελέγχου του αίματος και της αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης, οι επισημάνσεις του κ. Αβραμόπουλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα».

Ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε να πάρει θέση για το ζήτημα της Novartis, συνολικά, το οποίο έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και στοχοποιεί πολλά κορυφαία μέλη της παράταξής του, της ΝΔ.

Τι είπε ο μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» για την «άγνοια» Καραμανλή

Ο Μάξιμος Σαράφης στην κατάθεσή του εμπλέκει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και λέει για τον Καραμανλή:

«Ο Φρουζής, τότε αντιπρόεδρος της Νοβάρτις Ελλάς, επικοινώνησε σε ανώτατα στελέχη της εταιρείας ότι ο λόγος που υπερτιμολογήθηκε το ποσό της χορηγίας, ήταν η εξασφάλιση ευνοϊκής μεταχείρισης της Νοβάρτις από τον κ. Αβραμόπουλο, τότε υπουργό Υγείας. Η εξυπηρέτηση αυτή, πραγματοποιήθηκε για την ταχύτερη έγκριση και υψηλότερη τιμολόγηση ογκολογικών φαρμάκων της εταιρείας όπως π.χ. το φάρμακο AFFINITOR. Επίσης, επι υπουργίας του υπήρξε στενή συνεργασία της Νοβάρτις και του υπουργείου μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ και του γενικού διευθυντή Παπαδημητρίου Θεόδωρου, που σε συνεργασία με τον Φρουζή διαχειρίστηκαν το ζήτημα της πανδημίας Η1Ν1. Η Νοβάρτις την περίοδο 2008 – 2009 είχε εμβόλια για το Η1Ν1 τα οποία παραγγέλθηκαν από το υπουργείο Υγείας, μετά την αναβάθμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ της πανδημίας στην μέγιστη βαθμίδα πέντε».

Και συνεχίζει: «Με τον ανωτέρω τρόπο, ο τότε υπουργός Υγείας Αβραμόπουλος, παρέσυρε τον τότε πρωθυπουργό (Κ. Καραμανλή) ο οποίος τελούσε εν αγνοία, να εξαγγείλει ότι η Ελλάδα έπρεπε να παραγγείλει πανδημικά εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού της».

«Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε;» -Ο Αβραμόπουλος βάζει στο κάδρο της Novartis τον πρώην πρωθυπουργό [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Αίτημα στον Αρειο Πάγο να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των μαρτύρων

«Είμαι βέβαιος», συνέχισε στην συνέντευξή του ο κ. Αβραμόπουλος, «ότι η εγκληματική δράση θα αποκαλυφθεί όταν διεξαχθεί σοβαρή, διαφανής και εμπεριστατωμένη δικαστική έρευνα, όπως μια ανεξάρτητη Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει σε μια ευρωπαϊκή χώρα κράτους δικαίου. Είμαι υπερήφανος για το σύνολο της πολιτικής μου διαδρομής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και θεωρώ ότι συνεισφέρω σημαντικά, υπηρετώντας την πατρίδα μου. Συνεπώς, κανένας κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας και καμία ψευδορκία -από όπου κι αν οργανώθηκε- δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψω να ρίξει ούτε υπόνοια σκιάς στο πρόσωπό μου. Είναι θέμα ηθικής τάξεως και της προσωπικής μου αξιοπρέπειας. Επιμένω στον όρο σκευωρία».

Ο Δημ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι «τα απίστευτα ψέματα δεν έχουν τα χαρακτηριστικά μαρτυρικής κατάθεσης ώστε να αξιολογηθεί, και έχουν προφανή και αναμφισβήτητο σκοπό την καθοδηγούμενη ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμηση και υπονόμευση της πολιτικής και κοινωνικής προσωπικότητάς μου. Πέρα από τη μηνυτήρια αναφορά κατά των ψευδομαρτύρων την οποία υποβάλλω στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, θα καταθέσω συγχρόνως αίτημα στον Άρειο Πάγο να ανακαλέσει άμεσα την παραχώρηση της ιδιότητας του προστατευόμενου μάρτυρα. Έχει υποχρέωση αμέσως να το πράξει, ώστε να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους και να προστατευθεί το κύρος της Δικαιοσύνης και της συνταγματικής τάξης της χώρας από την απόπειρα υπονόμευσής της, από κύκλους που ενεργούν εξωθεσμικά».

Για τις μαρτυρικές καταθέσεις ο Ευρωπαίος επίτροπος είπε ότι σπιλώνουν πολιτικές προσωπικότητες στηριζόμενες αποκλειστικά σε εικασίες και υποτιθέμενες φήμες, ενώ δεν συνοδεύονται από κανένα αποδεικτικό στοιχείο. «Είναι ψευδείς», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους Έλληνες δικαστές και ζήτησε οι συκοφάντες και ψευδομάρτυρες να αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη.

Και κατέληξε λέγοντας ότι αν δεν αποκατασταθεί άμεσα η νομιμότητα, θα πάει το ζήτημα προσωπικά στο σύνολο των ευρωπαϊκών θεσμών, ως παραβίαση της δημοκρατικής λειτουργίας και του κράτους δικαίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ