Να παραμείνουν στη θέση τους οι συμβασιούχοι του ΤΑΠ ζητά το Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ - iefimerida.gr

Να παραμείνουν στη θέση τους οι συμβασιούχοι του ΤΑΠ ζητά το Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να παραμείνουν στη θέση τους οι συμβασιούχοι του ΤΑΠ ζητά το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.

«Απορούμε πώς ‘στο επόμενο τρίμηνο η ηλεκτρονική πώληση των εκμαγείων και αντιγράφων και η αποστολή τους θα είναι εφικτή’, όπως ειπώθηκε, εάν απολυθεί το αρμόδιο προσωπικό, πλην της ιδιωτικής μεταφορικής εταιρείας που θα πάρει την εργολαβία, η οποία στην πραγματικότητα δεν θα έχει τι να μεταφέρει.

Με ποιον τρόπο άραγε θα ανταποκριθεί το ΥΠΠΟΑ στις ανάγκες που θα παρουσιαστούν με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου αφού κιόλας όλα δείχνουν πως η τουριστική κίνηση θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Πώς θα εξασφαλιστεί η ομαλή γραφειοκρατική λειτουργία και η πληρωμή των εξαιρέσιμων ύστερα από την απόλυση των διοικητικών;

Πώς θα συνεχιστεί η εξαιρετική παραγωγή των αντιγράφων με την απόλυση εκπαιδευμένων ζωγράφων, γλυπτών και συντηρητών; Και, τέλος, πότε θα προλάβουν να εκπαιδευτούν οι νέοι πωλητές που θα προσληφθούν κάποια άγνωστη ημερομηνία αγνοούμενης εξ όσων γνωρίζουμε προκήρυξης; Τον Αύγουστο;».

Τα παραπάνω αναρωτιέται με ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού, αναφερόμενο στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από την Υπουργό Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου και τη νέα πρόεδρο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) στις 17/1, κυρίως όμως στους 200 εργαζόμενους του ΤΑΠ, η οκτάμηνη σύμβαση των οποία λήγει στο τέλος του Φεβρουαρίου.

«Παρ' όλες τις υποσχέσεις που δόθηκαν για το ΤΑΠ (ενίσχυση επισκεψιμότητας, πλάνο ανάπτυξης πωλητηρίων, ηλεκτρονικές πωλήσεις πολιτιστικών προϊόντων και αυθεντικών αντιγράφων εκμαγείων) δεν ειπώθηκε τίποτα για το προσωπικό και δη τους συμβασιούχους εργαζόμενους του Ταμείου.

Οι 200 συνάδελφοι που προσελήφθησαν με οκτάμηνη σύμβαση στο τέλος Ιουνίου 2017 για να στελεχώσουν και να επανδρώσουν την Διοίκηση, την παραγωγή, τη μελέτη και την πώληση πρόκειται να απολυθούν στα τέλη του Φλεβάρη.
Συνάδελφοι οι οποίοι ύστερα από εντατική εκπαίδευση στελέχωσαν με την εξειδικευμένη και σκληρή εργασία τους τον μοναδικό δημόσιο οργανισμό που παράγει και διακινεί τέτοιας ποιότητας πολιτιστικά προϊόντα.

Το Σωματείο μας έχει ζητήσει επανειλημμένα τους τελευταίους 3 μήνες από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ την παραμονή των συναδέλφων που καλύπτουν κενές οργανικές θέσεις, η οποία όμως δείχνει να μην συνειδητοποιεί ότι η εξέλιξη στην οποία αναφέρθηκαν Υπουργός και Πρόεδρος στην παραπάνω συνέντευξη Τύπου, προϋποθέτει σταθερό προσωπικό», σημειώνει το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ, που καλεί «την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και την Διοίκηση του ΤΑΠ να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους και να απαντήσουν χωρίς μισόλογα εάν προτίθενται να κρατήσουν τους συναδέλφους στην εργασία τους, όπως άλλωστε ζητούν και οι προϊστάμενοί τους όλων των τομέων του Ταμείου.

Οποιαδήποτε άλλη λύση θα προκαλέσει απώλεια δημοσίων εσόδων και σοβαρή δυσλειτουργία του ΤΑΠ», καταλήγει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του Σωματείου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ