Αβραμόπουλος για Novartis: Θα κάνω μήνυση, θα ζητήσω από τον Αρειο Πάγο να αρθεί το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων [βίντεο] - iefimerida.gr

Αβραμόπουλος για Novartis: Θα κάνω μήνυση, θα ζητήσω από τον Αρειο Πάγο να αρθεί το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνέντευξη τύπου έδωσε νωρίτερα σημερα ο ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντώντας για την εμπλοκή του ονόματός τους στην υπόθεση Novartis.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε λόγο για σκευωρία. «Αυτή η υπόθεση δεν με αγγίζει με κανένα τρόπο. Εκφράζω την αγανάκτηση και λύπη μου γιατί καθώς ο δημόσιος διάλογος μονοπωλείται από μια υπόθεση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της σκευωρίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δημ. Αβραμόπουλος έκανε ειδική αναφορά στον Κώστα Καραμανλή βάζοντάς τον στο κάδρο της υπόθεσης.. Αναφερόμενος στην γρίπη των πτηνών και στον εμβολιασμό του πληθυσμού σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας που ζήτησε τον εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού ολων των κρατών. Και συνεχίζει:

«Σε έκτακτη Κυβερνητική Επιτροπή που συγκάλεσε ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και υπό την προεδρία του, αποφασίζεται πολυ σωστά, η κάλυψη όλου του πληθυσμού. Δηλαδή 8 εκατομμύρια κατοίκων επι δυο υποχρεωτικές δόσεις για τον καθένα (16 εκατομμύρια).»

Αργότερα σημείωσε ο Ευρωπαικός Οργανισμός Φαρμάκου εκρινε οτι μια δόση κατ ατομο είναι επαρκής και το Υπουργείο Υγείας ακύρωσε την δεύτερη παραγγελία.

Λίγο αργότερα στην συνέντευξη τύπου ο κυριος Αβραμόπουλος σχολίασε τις αναφορές των προστατευόμενων μαρτύρων οτι αυθαίρετα η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο πανδημίας απο την γρίπη, σημειώνοντας οτι ο ΠΟΥ ανέβασε το επίπεδο του συναγερμού της γρίπης απο το επίπεδο 5 στο επίπεδο 6. Και κάνει και δεύτερη αναφορά στον Κώστα Καραμανλή:

«Ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ο τι η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο σε ολόκληρο τον κόσμο και ένα ακόμα παραπάνω αστείο. Οτι ο Υπουργός Υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή για να ζητήσει περισσότερα εμβόλια. Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Η επιστολή στον Παπανδρέου και οι δημόσιες δηλώσεις πριν την κυβερνητική επιτροπή δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Οτι ο Πρωθυπουργός είχε επίγνωση και συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα..»

Είμαι βέβαιος, συνέχισε, οτι η εγκληματική δράση θα αποκαλυφθεί οταν διεξαχθεί σοβαρή, διαφανής και εμπεριστατωμένη δικαστική έρευνα, οπως μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη οφείλει να κάνει σε μια ευρωπαική χώρα κράτους δικαίου. Είμαι υπερήφανος για το σύνολο της πολιτικής μου διαδρομής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και θεωρώ οτι συνεισφέρω σημαντικά υπηρετώντας την Πατρίδα μου. Συνεπώς κανένας κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας και καμία ψευδορκία απο όπου κι αν οργανώθηκε δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψω να ρίξει ούτε υπόνοια σκιάς στο προσωπό μου. Ειναι θέμα ηθικής τάξεως και της προσωπικής μου αξιοπρέπειας. Επιμένω στον όρο σκευωρία.

Ο Δημ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε οτι τα απίστευτα ψέματα δεν έχουν τα χαρακτηριστικά μαρτυρικής κατάθεσης ώστε να αξιολογηθεί, και έχουν προφανή και αναμφισβήτητο σκοπό την καθοδηγούμενη ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και υπονόμευση της πολιτικής και κοινωνικής προσωπικότητά ς μου. Πέρα από την μηνυτήρια αναφορά κατά των ψευδομαρτύρων την οποία υποβάλω στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, θα καταθέσω συγχρόνως αίτημα στον Αρειο Πάγο να ανακαλέσει άμεσα την παραχώρηση της ιδιότητας του προστατευόμενου μάρτυρα. Εχει υποχρέωση αμέσως να το πράξει, ωστε να αποκαλυφθεί η ταυτοτητά τους και να προστατευθεί το κύρος της Δικαιοσύνης και της Συνταγματικής Τάξης της χώρας απο την απόπειρα υπονομευσή της, απο κύκλους που ενεργούν εξωθεσμικά.

Για τις μαρτυρικές καταθέσεις που σπιλώνουν οπως είπε πολιτικές προσωπικότητες στηρίζονται αποκλειστικά σε εικασίες και υποτιθέμενες φήμες, ενω δεν συνοδεύονται απο κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Είναι ψευδείς. Ο κύριος Αβραμόπουλος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους έλληνες δικαστές και ζήτησε οι συκοφάντες και ψευδομάρτυρες να αντιμετωπίσουν την Δικαιοσύνη. Πρόσθεσε δε οτι αν δεν αποκατασταθεί άμεσα η νομιμότητα θα φέρει το ζήτημα προσωπικά στο σύνολο των Ευρωπαικών Θεσμών ως παραβίαση της δημοκρατικής λειτουργίαςς και του κράτους Δικαίου.

Ακόμη, δήλωσε οτι θα μηνύσει όσους τον εμπλέκουν, πως θα κινηθεί νομικά εναντίον των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis. «Θα υποβάλω μήνυση και θα ζητήσω από την Άρειο Πάγο της άρση του καθεστώτος προστασίας τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ελληνας Ευρωπαίος Επίτροπος είπε ακόμη ότι θα φέρει το θέμα ενώπιον του συνόλου των θεσμών, καθως τίθεται θέμα για την προστασία του κράτους Δικαίου στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νοβάρτις Αβραμόπουλος σκάνδαλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ