Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μωσαϊκό 1.800 ετών [εικόνες] - iefimerida.gr

Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μωσαϊκό 1.800 ετών [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα ψηφιδωτό μωσαϊκό ηλικίας 1.800 ετών που χρονολογείται από τη Ρωμαϊκή εποχή έχει ανακαλυφθεί στο Ισραήλ, δήλωσαν αρχαιολόγοι την Πέμπτη.

Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μωσαϊκό 1.800 ετών [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το ψηφιδωτό ανακαλύφθηκε κατά την ανασκαφή κτιρίου από τη βυζαντινή περίοδο - περίπου 300 χρόνια νεώτερης ηλικίας - στην παραλιακή πόλη της Καισάρειας.

Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μωσαϊκό 1.800 ετών [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Η έκπληξη ήταν ότι βρήκαμε δύο όμορφα μνημεία από τις ένδοξες ημέρες της Καισάρειας», δήλωσε στο Reuters ο κ. Peter Gendelman, συν-διευθυντής ανασκαφής για την Αρχή Ισραηλινών Αρχαιοτήτων, για το κτίριο και το μωσαϊκό.

Η Καισάρεια ήταν μια ζωντανή ρωμαϊκή μητρόπολη, που χτίστηκε προς τιμήν του αυτοκράτορα Αυγούστου Καίσαρα από το βασιλιά Ηρώδη, ο οποίος κυβέρνησε την Ιουδαία από το 37 π.Χ. μέχρι το θάνατό του το 4 π.Χ.

Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μωσαϊκό 1.800 ετών [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το τμήμα του μωσαϊκού που βρέθηκε ήταν 3,5 μέτρα και απεικονίζει τρεις άνδρες με ρόμπα, καθώς και γεωμετρικά σχέδια και επιγραφή στην ελληνική γλώσσα, η οποία είναι κατεστραμμένη.

Αν το ψηφιδωτό κοσμούσε κάποιο αρχοντικό, οι αριθμοί θα μπορούσαν να ήταν οι ιδιοκτήτες ή αν ήταν δημόσιο κτίριο, μπορεί να ήταν οι δωρητές του ψηφιδωτού ή τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, είπε ο Gendelman.

Το μωσαϊκό είχε περίπου 12.000 πέτρες ανά τετραγωνικό μέτρο, δήλωσαν οι υπεύθυνοι.

Πηγή: reuters
Πηγή φωτογραφιών: the times of israel

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ