Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος αρχαιοκάπηλων - iefimerida.gr

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος αρχαιοκάπηλων

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος αρχαιοκάπηλων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση σε 13 νομούς, κυρίως της Βορείου Ελλάδας, για την εξάρθρωση μεγάλης σπείρας αρχαιοκαπήλων. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 35 έλληνες, ενώ κατασχέθηκαν χιλιάδες αρχαία νομίσματα, όπλα, ανιχνευτές μετάλλων και βιβλία αρχαιοτήτων.

Το πρωί, συνελήφθη στη Γερακαρού Θεσσαλονίκης 65χρονος που θεωρείται ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας έγιναν τουλάχιστον 30 συλλήψεις και δεκάδες έρευνες σε σπίτια υπόπτων.
Κατασχέθηκαν, μάλιστα, περισσότερα από πέντε χιλιάδες αρχαία νομίσματα, ανιχνευτές μετάλλων, βιβλία στα οποία αναφέρεται η ιστορία συγκεκριμένων νομισμάτων, αλλά και χρηματικά ποσά.

Η αστυνομική επιχείρηση συνεχίζεται, ενώ ο αριθμός των συλλήψεων αναμένεται να αυξηθεί. Σημειώνεται, ότι οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για την υπόθεση ξεκίνησαν εδώ και περίπου τέσσερις μήνες από την Ασφάλεια Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ