Πνίγεται στο νέφος η Μπανγκόκ -Κλεισμένοι σπίτι ηλικιωμένοι και παιδιά [εικόνες] - iefimerida.gr

Πνίγεται στο νέφος η Μπανγκόκ -Κλεισμένοι σπίτι ηλικιωμένοι και παιδιά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε επικίνδυνα επίπεδα έφτασε η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Μπανγκόκ, έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τους ασθενείς, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, να αποφεύγουν τις εξωτερικές δραστηριότητες, μόλις μερικές ημέρες μετά τη σύσταση της υπηρεσίας ελέγχου της ρύπανσης προς τους κατοίκους της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης να φορούν μάσκες.

Πνίγεται στο νέφος η Μπανγκόκ -Κλεισμένοι σπίτι ηλικιωμένοι και παιδιά [εικόνες]      | iefimerida.gr 0

Στην Μπανγκόκ έχει ξεσπάσει μεγάλη πολεμική τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για το νέφος που τους προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα.

Η Υπηρεσία Ελέγχου της Ρύπανσης ανέφερε τον εντοπισμό σήμερα το μεσημέρι 72-95 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αιωρούμενων σωματιδίων PM2,5 στην Μπανγκόκ και σημείωσε ότι υπάρχει πιθανότητα να αυξηθούν.

Πνίγεται στο νέφος η Μπανγκόκ -Κλεισμένοι σπίτι ηλικιωμένοι και παιδιά [εικόνες]      | iefimerida.gr 1

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστά ο μέσος όρος τους να μην ξεπερνάει ετησίως τα 10 μικρογραμμάρια.
«Προειδοποιήσαμε τις ομάδες υψηλού κινδύνου, μεταξύ των οποίων τους ασθενείς (...), τους ηλικιωμένους και τα παιδιά. Προειδοποιήσαμε ότι δεν θα πρέπει να έχουν εξωτερικές δραστηριότητες» δήλωσε η Σουουάνα Τιανσουουάν, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της Υπηρεσίας Ελέγχου της Ρύπανσης.
Η ίδια σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες δεν πνέουν άνεμοι πράγμα που θα επέτρεπε να διαλυθεί η συγκέντρωση ρύπων στον αέρα.
Ορισμένα σχολεία παρέμειναν σήμερα κλειστά ή κράτησαν τα παιδιά μέσα στις τάξεις για το διάλειμμα.
«Μας ενημέρωσαν από το σχολείο της κόρης μου ότι ελέγχουν τα επίπεδα της ρύπανσης και θα κρατήσουν μέσα τα παιδιά έως ότου βελτιωθεί η κατάσταση», δήλωσε στο Reuters η 32χρονη Τζοάνα Λοργκρέιλερς, μητέρα δύο παιδιών που ζει με την οικογένειά της στην Μπανγκόκ.

Ορισμένα διεθνή σχολεία στην πόλη έχουν εγκαταστήσει τις δικές τους συσκευές μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, δήλωσαν άλλοι γονείς, και βρίσκονται σε επαφή με άλλα διεθνή σχολεία σε πόλεις με υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης για να συζητούν για τους τρόπους περιορισμού της έκθεσης των παιδιών σε αυτήν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ