Ο Τσίπρας συγκαλεί νέες συσκέψεις για την υπόθεση της Novartis - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας συγκαλεί νέες συσκέψεις για την υπόθεση της Novartis

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την υπόθεση της Novartis να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί στις 6:30 το απόγευμα νέα σύσκεψη, στην οποία και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Το απόγευμα λοιπόν θα συνεδριάσουν το Πολιτικό Συμβούλιο και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για τη γραμμή που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Ήδη ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τους συνομιλητές του χαμηλούς τόνους και, όπως όλα δείχνουν, ο ίδιος θα «ζυγίσει» τις απόψεις που έχουν κατατεθεί στο τραπέζι του διαλόγου από τους υπουργούς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που προβληματίζει το Μαξίμου είναι ότι, με δεδομένη την παραγραφή, η προανακριτική θα καταλήξει σε αναπομπή του φακέλου στην Εισαγγελία. Ωστόσο, πρόκειται για τον θεσμικά πιο στέρεο τρόπο διαχείρισης του ζητήματος. Κάτι ανάλογο άλλωστε συνέβη και με τις περιπτώσεις των κ. Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου.

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την υπόθεση ελπίζει ότι μέσα από την εξέλιξή της και την ανάδειξη πολιτικών ευθυνών μπορεί ενδεχομένως να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό, αφού φέρεται να επιβεβαιώνεται το επιχείρημά του για το «ακλόνητο» ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και τη διαφθορά του παλιού πολιτικού προσωπικού.

Ωστόσο, φαίνεται πως σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου έχουν καταλάβει ότι η διαδρομή κρύβει παγίδες που μπορεί να προκαλέσουν «τεκτονικό σεισμό» συνολικά στο πολιτικό σύστημα, χωρίς να είναι βέβαιη η ελεγχόμενη διαχείρισή του από τη στιγμή που φέρονται να χρηματίστηκαν δύο πρωθυπουργοί, υπουργοί και βουλευτές εν ενεργεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ