Φέκτερ: «Μία ελληνική χρεοκοπία θα μας κόστιζε πάνω από ένα δισ. ευρώ» - iefimerida.gr

Φέκτερ: «Μία ελληνική χρεοκοπία θα μας κόστιζε πάνω από ένα δισ. ευρώ»

Μαρία Φέκτερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακριβα θα πλήρωνε η... Αυστρία μία ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία, και αυτό γιατί θα έπρεπε να στηρίξει οικονομικά την αυστριακή τράπεζα «Kommunalkredit», η οποία και είναι μία από τις πιο εκτεθειμένες τράπεζες στην χώρα προς το ελληνικό χρέος.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε κ Μαρία Φέκτερ, Αυστραική υπουργός Οικονομικών η οποία σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Oe1, δήλωσε πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Αυστρία θα ήταν αναγκασμένη να ανταποκριθεί στις δανειακές της εγγυήσεις. «Τότε η τράπεζα αυτή θα χρειαστεί ξαφνικά πολλά χρήματα», πρόσθεσε.

Η «Kommunalkredit», που ειδικεύεται στη χρηματοδότηση σχεδίων υποδομών, κρατικοποιήθηκε το 2008 μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και τα υψηλού κινδύνου στοιχεία του ενεργητικού της διοχετεύτηκαν σε μια χωριστή τραπεζική μονάδα.

Στα μέσα του 2011 και οι δυο μονάδες είχαν στην κατοχή τους τίτλους ελληνικού χρέους ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, κυρίως με τη μορφή κρατικών ομολόγων ή ασφαλίστρων κινδύνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ