Κομισιόν: Η κυπριακή οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθμούς - iefimerida.gr

Κομισιόν: Η κυπριακή οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθμούς

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτιμά, ότι η κυπριακή οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθμούς που υπολογίζονται στο 3.8% για το 2017, στο 3,2% για το 2018 και στο 2,8% για το 2019.

Στις ενδιάμεσες χειμερινές προβλέψεις της, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, η Κομισιόν επισημαίνει ότι αυτοί οι ρυθμοί ανάπτυξης καθιστούν την Κύπρο μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της ζώνης του ευρώ.

Η Επιτροπή αποδίδει την ισχυρή πορεία της οικονομίας στην έντονη ιδιωτική κατανάλωση, στη δημόσια κατανάλωση και στην αύξηση των εξαγωγών.

Εκτιμά, παράλληλα, ότι η απασχόληση, οι μισθοί και η κατανάλωση θα συνεχίσουν να αυξάνονται, ακόμη και στην περίπτωση που οι εξαγωγές και ο τουρισμός παρουσιάσουν επιβράδυνση.

Παρουσιάζοντας τις προβλέψεις, ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, επισήμανε ότι η μόνη αρνητική πτυχή είναι τα επίπεδα του πληθωρισμού.

Εξηγεί, ωστόσο, ότι ύστερα από δύο χρόνια σε αρνητικό έδαφος, ο πυρήνας του πληθωρισμού κατέστη οριακά θετικός το 2017. Το 2018 ο πληθωρισμός αναμένεται να αυξηθεί στο 1,2%, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου και στο 1,3% το 2019.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κομισιόν Κύπρος προβλέψεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ