Αντρέα Νάλες, η διάδοχος του Σουλτς: Η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του SPD που αναλαμβάνει επικεφαλής - iefimerida.gr

Αντρέα Νάλες, η διάδοχος του Σουλτς: Η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του SPD που αναλαμβάνει επικεφαλής

Ο Μάρτιν Σουλτς ετοιμάζεται σύμφωνα με τη SZ να παραδώσει τη σκυτάλη στην Αντρέα Νάλες (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επίτευξη συμφωνίας για τη συγκρότηση μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις έφερε χαμόγελα στους Σοσιαλδημοκράτες.

Και κυρίως ανακούφιση σε δύο εκ των επιφανεστέρων στελεχών τους: στην επικεφαλής της ΚΟ που ετοιμάζεται να αναλάβει τα ηνία του SPD και στον Μάρτιν Σουλτς, που αναγκάζεται μεν να αποχωρήσει από την ηγεσία μετά από μόλις έναν χρόνο, αλλά βρήκε, κατά πως φαίνεται μια στρατηγική εξόδου από τη δυσχερή θέση στην οποία είχε περιέλθει.

Αντρέα Νάλες, η διάδοχος του Σουλτς: Η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του SPD που αναλαμβάνει επικεφαλής | iefimerida.gr 0

Η 48χρονη επικεφαλής της ΚΟ του SPD, Αντρέα Νάλες

Μέχρι στιγμής στο SPD δεν επιβεβαιώνουν το δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung για αποχώρηση του Σουλτς από την προεδρία του κόμματος, αλλά ούτε το διαψεύδουν. Λένε, μόνον, ότι το απόγευμα θα συνεδριάσουν τα ηγετικά στελέχη. Αν έχει σχεδιαστεί μια τέτοια αλλαγή, τότε θα την αποφασίσει η κομματική επιτροπή.

Αν εκλεγεί η Νάλες, τότε θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει την ηγεσία του SPD στα 150 χρόνια της ιστορίας του. Η 48χρονη πολιτικός, που ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος, διετέλεσε υπουργός Εργασίας στην προηγούμενη κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού και μετά τις εκλογές ανέλαβε επικεφαλής της ΚΟ του SPD. Η πρώην αρχηγός Νεολαίας των Σοσιαλδημοκρατών θεωρείται εδώ και καιρό από τα πιο δυνατά «χαρτιά» της γερμανικής κεντροαρειστέρα, μια «γυναίκα για το μέλλον».

Μετά τις εκλογές η Νάλες εξέφραζε έντονες επιφυλάξεις για τη συγκρότηση ενός νέου μεγάλους συνασπισμού, αλλά στη συνέχεια τάχθηκε υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων με τους συντηρητικούς της Άνγκελα Μέρκελ και του Χορστ Ζεεχόφερ. Στο συνέδριο του SPD τον Ιανουάριο η ομιλία της θεωρείται ότι συνέβαλε αποφασιστικά στο να ψηφίσουν ΝΑΙ οι αντιπρόσωποι του κόμματος, έστω κι αν το αποτέλεσμα ήταν οριακό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ