Πάπας Βενέδικτος: Οι δυνάμεις μου μειώνονται, είμαι στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής μου - iefimerida.gr

Πάπας Βενέδικτος: Οι δυνάμεις μου μειώνονται, είμαι στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής μου

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κατάσταση της υγείας του και στη μείωση των δυνάμεών του, αναφέρθηκε ο επίτιμος πάπας Βενέδικτος, με επιστολή του προς τον σχολιαστή της εφημερίδας Corriere della Sera Μάσιμο Φράνκο.

Στην σύντομη επιστολή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα, ο πάπας Βενέδικτος γράφει:

«Με συγκίνησε το ότι πολλοί αναγνώστες της εφημερίδας σας ζητούν να μάθουν πώς περνώ την τελευταία αυτή περίοδο της ζωής μου. Μπορώ μόνο να πω σχετικά ότι με την βαθμιαία μείωση των σωματικών δυνάμεων, εσωτερικά έχω ξεκινήσει το ταξίδι προς τον Οίκο. Είναι μεγάλη ευλογία το ότι, κατά το τελευταίο αυτό κομμάτι της διαδρομής μου, κάποιες φορές λίγο κουραστικό, νιώθω γύρω μου τόση αγάπη και καλοσύνη, την οποία δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Υπό αυτή την έννοια, θεωρώ και ότι και η ερώτηση των αναγνωστών σας , θα με συνοδεύσει για ένα κομμάτι της πορείας μου. Δεν μπορώ παρά να σας ευχαριστήσω και να σας διαβεβαιώσω ότι θα προσευχηθώ για εσάς».

Ο Πάπας Γιόζεφ Ράτσινγκερ είναι 90 ετών και τον Φεβρουάριο του 2013, με μια εντυπωσιακή κίνηση, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του ποντίφικα για λόγους υγείας. Από τότε ζει σε ένα μικρό μοναστήρι, στο εσωτερικό του κράτους του Βατικανού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ