Αυτό είναι το νέο ρομποτικό τανκ που δοκίμασε η Ρωσία στη Συρία [βίντεο] - iefimerida.gr

Αυτό είναι το νέο ρομποτικό τανκ που δοκίμασε η Ρωσία στη Συρία [βίντεο]

Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα νέο ρομποτικό τεθωρακισμένο, εφοδιασμένο με οπλοπολυβόλα και εκτοξευτήρες οπλοβομβίδων δοκίμασε πρόσφατα η Ρωσία.

Ο λόγος για το μήκους 3,5 μέτρων και βάρους οκτώ τόνων “Soratnik” του ρωσικού εξοπλιστικού ομίλου “Kalashnikov Group”, που σχεδιάστηκε για να εκτελεί αναγνωριστικές αποστολές σε ανώμαλο έδαφος, να περιπολεί και να προστατεύει εδάφη και σημαντικές εγκαταστάσεις, να συλλέγει νάρκες και να απομακρύνει εμπόδια, ενώ μπορεί να συνεργάζεται και με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το ρομποτικό τεθωρακισμένο έχει ακτίνα δράσης 400 χλμ και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 40 χλμ/ώρα.Προς το παρόν είναι τηλεκατευθυνόμενο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μελλοντικά θα μπορεί να λαμβάνει μόνο του αποφάσεις στη διάρκεια των αποστολών του. Το Soratnik φέρεται να έχει δοκιμαστεί και στα πεδία των μαχών της Συρίας.

Αυτό είναι το νέο ρομποτικό τανκ που δοκίμασε η Ρωσία στη Συρία [βίντεο]  | iefimerida.gr 0

«Δεν αποκλείεται όντως να έχει δοκιμαστεί στη Συρία αφού η Ρωσία έχει δοκιμάσει εκεί κι άλλα συστήματα περισυλλογής ναρκών. Η απουσία καθαρών φωτογραφικών αποδείξεων ίσως έχει να κάνει με τις αποστολές που του έχουν ανατεθεί», δήλωσε ο Σάμιουελ Μπέντετ, ερευνητής στο Center for Naval Analyses.

Αυτό είναι το νέο ρομποτικό τανκ που δοκίμασε η Ρωσία στη Συρία [βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Η χρήση ρομποτικών συστημάτων στον πόλεμο είναι αμφιλεγόμενη, αφού μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά αποτελεσματικά, αυξάνοντας παράλληλα δραματικά τον αριθμό των θυμάτων. Παρόμοια συστήματα φέρονται να αναπτύσσουν και οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Κίνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ