Ανατροπή στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής- Δικαστική διαμάχη μεταξύ Κάλαμος και Exin - iefimerida.gr

Ανατροπή στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής- Δικαστική διαμάχη μεταξύ Κάλαμος και Exin

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανατρέπει τα δεδομένα στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της oικογένειας Κάλαμος και της Exin Financial Services, που ηγείται του σχήματος που είχε πλειοδοτήσει για τη μεγαλύτερη ελληνική ασφαλιστική εταιρεία.

Η οικογένεια Κάλαμος ανακοίνωσε ότι κατέθεσε δικαστική αγωγή κατά της EXIN Financial Services Holdings BV ζητώντας την άμεση αποπληρωμή ποσού άνω των 41 εκατ. δολαρίων, σε αρχικό κεφάλαιο, συν τόκους.

Ειδικότερα, η Calamos Family Partners μαζί με τον John Koudounis ζητούν από την Exin το ποσό των 41 εκατ. δολαρίων, το οποίο αφορά οφειλή της Exin για δάνεια που είχε λάβει από τους δύο ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες. Παράλληλα, μέσω της αγωγής, Calamos και Koudounis ζητούν από την Exin να μην χρησιμοποιήσει ξανά τα ονόματά τους και σε καμία περίπτωση.

Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής θα ναυαγήσει αν η Exin δεν καταφέρει να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι υπάρχουν επενδυτές να καταβάλουν το τίμημα εξαγοράς της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο το επενδυτικό σχήμα είχε προσφέρει ποσό 1 δισ. ευρώ για την απόκτηση του 100% της θυγατρικής ασφαλιστικής της Εθνικής Τράπεζας ποσό κατά πολύ υψηλότερο των αποτιμήσεων αναλυτών (περί τα 650 εκατ. ευρώ).

Κωνσταντινόπουλος: Απέτυχε η μοναδική ιδιωτικοποίηση που προσπάθησε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η σημερινή εξέλιξη όμως, αποδεικνύει πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέτυχε να υλοποιήσει τη μοναδική ιδιωτικοποίηση την οποία προσπάθησε να κάνει», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για τα σημαντικά εμπόδια στην ιδιωτικοποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ συμπλήρωσε ότι «μετά και από τη σημερινή αποκάλυψη σχετικά με τους υποψηφίους αγοραστές που είχε επιλέξει η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για την Εθνική Ασφαλιστική, είναι πλέον εμφανές πως η Κυβέρνηση είχε κάνει την επιλογή της, χωρίς να διασφαλίζονται οι απαραίτητες προϋποθέσεις».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου πολλές φορές. «Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, κ. Τσακαλώτος, εδώ και μήνες δεν προσέρχεται στη Βουλή για να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις που καταθέτουμε σε εβδομαδιαία βάση.

Τώρα πλέον όμως, οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα στην ερώτηση πόσες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ θα είναι η ζημία για την Εθνική Τράπεζα και για τους εργαζομένους από την αποτυχία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εθνική Ασφαλιστική Kalamos Exin Group
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ