Κύπελλο Ελλάδος: ΑΕΚ vs Ολυμπιακός απόψε, για ένα «εισιτήριο» στα ημιτελικά

ΑΕΚ vs Ολυμπιακός, πράξη τέταρτη και... τελευταία για τη φετινή χρονιά, απόψε στο ΟΑΚΑ.

«Κιτρινόμαυροι» και «ερυθρόλευκοι» κοντράρονται απόψε (19:30, Cosmote Sport 1) με έπαθλο το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, με το 0-0 του πρώτου αγώνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» να έχει αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς.

Η «Ένωση» προέρχεται από τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη απέναντι στους Πειραιώτες για το πρωτάθλημα και θέλει σήμερα να επαναλάβει τον θρίαμβο της προηγούμενης Κυριακής. Ο Μανόλο Χιμένεθ αντιμετωπίζει ένα αλλά σημαντικό πρόβλημα, καθώς ο Μάρκο Λιβάια είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το σημερινό ματς (γι' αυτό και ο Χιμένεθ πήρε 19 παίκτες στην αποστολή).

Την «κιτρινόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Μπάρκας, ο οποίος μπροστά του –από δεξιά προς τα αριστερά– θα έχει τους Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκη. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Γαλανόπουλος με τον Σιμόες, με τον Μπακασέτα σε πιο ελεύθερο ρόλο. Στα πλάγια της επίθεσης θα είναι αριστερά ο Λόπες και δεξιά ο Λάζαρος, με τον Αραούχο στην κορυφή.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπάρκας, Μπακάκης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Γιαννούτσος, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπάμπης, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Μασούντ, Μπακασέτας, Λιβάια, Γιακουμάκης, Αραούχο.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός θέλει ρεβάνς για την πρόσφατη ήττα του στο πρωτάθλημα, και τον βολεύει ακόμα και οποιαδήποτε ισοπαλία με γκολ. Ο Όσκαρ Γκαρθία δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μποτία, αλλά και τον στόπερ Ένγκελς. Έτσι, πιθανότατα θέση στην ενδεκάδα θα πάρει ο νεαρός Νικολάου, εκτός αν ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» επιλέξει για αυτή τη θέση τον Ρομαό (όπως έκανε στην αρχή της σεζόν ο Χάσι).

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Προτό, δεξί μπακ ο Ελαμπντελαουί, αριστερό ο Κούτρης («παίζει» δυνατά και ο Χατζισαφί πάντως), στόπερ σίγουρα ο Σισέ και κατά πάσα πιθανότητα ο Νικολάου. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται ο Ρομαό και ο Ζιλέ, με τον Φορτούνη σε ελεύθερο ρόλο. Στα πλάγια της επίθεσης θα αγωνιστούν ο Μάριν και ο Μιραλάς, ενώ ο Ανσαριφάρντ θα είναι στην κορυφή.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Σισέ, Τζούρτζεβιτς, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Ζιλέ, Χατζισαφί, Ίβουσιτς, Ανσαριφάρντ, Κούτρης, Μάριν, Μιραλάς, Νικολάου, Οτζίτζα, Πάρντο, Προτό, Ρομαό, Σεμπά, Σίλβα, Ταχτσίδης και Βρουσάι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κύπελλο Ελλάδος αεκ Ολυμπιακός ρεβανς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ