Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα;

Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Ο Γιάννης Λούλης στον Ιανό

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Γιάννη Λούλη «Στις ρίζες του κακού. Πώς και γιατί εκτροχιάστηκε η Μεταπολίτευση». Θα μιλήσουν ο Θανάσης Καρτερός, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο Παύλος Τσίμας. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο Βασίλης Δανέλλης στο Public στο Σύνταγμα

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και το Public παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Βασίλης Δανέλλη «Νεκρές ώρες». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς Νεοκλής Γαλανόπουλος, Κώστας Μουζουράκης και Γιάννης Ράγκος. Στο Public στο Σύνταγμα, Αίθουσα εκδηλώσεων, στις 7 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Τα πολλά πρόσωπα της διηγηματογραφίας» στο Επί Λέξει

Οι εκδόσεις Το Ροδακιό και το Επί Λέξει διοργανώνουν συζήτηση με θέμα «Τα πολλά πρόσωπα της διηγηματογραφίας». Με τους συγγραφείς Τασία Βενέτη, Νάσια Διονυσίου,

Εύα Μ. Μαθιουδάκη και Δημήτρη Χριστόπουλο συνομιλεί ο συγγραφέας και μεταφραστής Μιχάλης Μακρόπουλος. Στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει, στις 7 το βράδυ (Ακαδημίας 32, Αθήνα)

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Ο Δημήτρης Καρύδας στον Ιανό

Οι εκδόσεις Διάπλαση και ο IANOS παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Δημήτρη Καρύδα «Φιλική Εταιρεία Πνεύματος». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς και δημοσιογράφοι Ελένη Γκίκα, Μένιος Σακελλαρόπουλος και Βασίλης Σκουντής. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«Η πίπα του Στάλιν και άλλα (αντι) σοβιετικά ανέκδοτα» στο Free Thinking Zone

Οι εκδόσεις Κίχλη παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Τσακνιά «Η πίπα του Στάλιν και άλλα (αντι) σοβιετικά ανέκδοτα». Με τον Γιώργο Τσακνιά θα συνομιλήσουν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Ηλίας Μαγκλίνης και ο δημοσιογράφος Νίκος Ζαχαριάδης. Στο Free Thinking Zone, στις 7 το βράδυ (Σκουφά 64, Αθήνα)

«Φύλα και Στερεότυπα στην Αστυνομική Λογοτεχνία» στο Λεξικοπωλείο

Το Λεξικοπωλείο διοργανώνει συζήτηση με θέμα «Φύλα και στερεότυπα στην Αστυνομική Λογοτεχνία. Συμμετέχουν οι συγγραφείς: Μιράντα Βατικιώτη, Ευτυχία Γιαννάκη και Χίλντα Παπαδημητρίου. Συντονίζει δημοσιογράφος Κώστας Καλφόπουλος. Στο Λεξικοπωλείο, στις 7 το βράδυ (Στασινού 13, Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι)

Ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Ο διακεκριμένος αστροφυσικός με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Είμαστε αστρόσκονη. Σύμπαν, μια ιστορία χωρίς τέλος» θα δώσει διάλεξη με θέμα « Ο άνθρωπος και το Σύμπαν»

Θέματα που θα συζητηθούν: Η επισκόπηση της εξέλιξης των ανθρώπινων γνώσεων για το Σύμπαν και των μέσων που χρησιμοποιούνται για τη μελέτη της δομής και της εξέλιξής του, η καταλυτική συμβολή των διαστημικών αστεροσκοπείων στην αποκάλυψη μυστικών της φύσης, όπως η ηλικία και η έκταση του Σύμπαντος και η εξελικτική πορεία των άστρων, η αξιοποίηση των γνώσεων του παρελθόντος που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά για να συνεχίσουμε το «ταξίδι χωρίς τέλος». Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, στις 7.30 το βράδυ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Ο Κλεάνθης Γρίβας στον Ιανό

Οι εκδόσεις IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Κλεάνθη Γρίβα «Κάνναβη, Μαριχουάνα, Χασίς». Με τον Κλεάνθη Γρίβα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ανδρέας Ρουμελιώτης. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος-Κυπραίος στο Public στο Σύνταγμα

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το Public παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Γιώργου Παπαδόπουλου-Κυπραίου «Πληγωμένα όνειρα». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Άδωνης Κύρου και ο καρδιολόγος Νίκος Ιωάννου. Θα συντονίσει ο Σπύρος Δημητρίου, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Γρίβα Διγενή. Στο Public στο Σύνταγμα, Αίθουσα εκδηλώσεων, στις 7 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Ο Δημήτρης Σωτάκης στο Επίκεντρον στους Α. Αναργύρους

Οι εκδόσεις Κέδρος και το Επίκεντρον παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη Σωτάκη «Ο κανίβαλος που έφαγε έναν Ρουμάνο». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Θάλεια Ιερωνυμάκη, φιλόλογος ΕΔΙΠ Πανεπιστήμιο Πατρών και ο συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Στο βιβλιοπωλείο Επίκεντρον, στις 8 το βράδυ (Αγ. Αναργύρων 5, Άγιοι Ανάργυροι)

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Ο Πέτρος Κυρίμης στο Επί Λέξει

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και το Επί Λέξει παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Πέτρου Κυρίμη «Δια πυρός και αγάπης». Με τον Πέτρο Κυρίμη θα συνομιλήσει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Μηνάς Βιντιάδης Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος. Στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει, στις 7 το βράδυ (Ακαδημίας 32, Αθήνα)

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Σάββατο μεσημέρι στο Πατάρι του Gutenberg | Φρειδερίκος Νίτσε

Για το βιβλίο του Φ. Νίτσε «Ο Αντίχριστος» θα μιλήσει ο Ήρκος Ρ. Αποστολίδης.

Στο βιβλιοπωλείο Gutenberg, στις 12 το μεσημέρι (Διδότου 37, Αθήνα)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ