Πώς να ανάψετε φωτιά με μια πλαστική σακούλα [βίντεο] - iefimerida.gr

Πώς να ανάψετε φωτιά με μια πλαστική σακούλα [βίντεο]

Ο ΑΛβάρο Τσερέζο ανάβει φωτιά με μια πλαστική σακούλα. Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βγάζει τα προς το ζην ζώντας ως ναυαγός και εξερευνώντας εγκαταλελειμμένα νησιά. Ο αληθινός Ροβινσώνας Κρούσος αποκαλύπτει ένα απίστευτο κόλπο επιβίωσης.

Ο 36χρονος Αλβάρο Τσερέζο, που εργαζόταν ως οικονομολόγος, εξερευνά τις πιο άθικτες παραλίες του κόσμου και ο χρόνος που περνά στην άγρια φύση, του έμαθε μερικά πολύ χρήσιμα κόλπα.

Πριν από λίγες ημέρες, ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook ένα βίντεο που δείχνει πώς μπορείτε να ανάψετε φωτιά χρησιμοποιώντας πλαστική σακούλα και νερό.

Μάζεψε ένα σωρό από φλοιούς καρύδας και γέμισε μια πλαστική σακούλα με θαλασσινό νερό. Στη συνέχεια, κράτησε την πλαστική σακούλα πάνω από τις φλούδες της καρύδας, χρησιμοποιώντας το ως μεγεθυντικό φακό για να συγκεντρώσει τις ακτίνες του ήλιου πάνω στα ξερά χόρτα. Μέσα σε δευτερόλεπτα, κατάφερε να ανάψει φωτιά.

Ο Τσερέζο δήλωσε: «Έχω χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο πολλάκις. Οι άνθρωποι συνήθως εκπλήσσονται από το γεγονός ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια πλαστική σακούλα για να ανάψουν φωτιά – συνήθως δεν μπορούν να το πιστέψουν. Αν οι εξερευνητές δεν έχουν μαζί τους πλαστική σακούλα, σίγουρα θα βρουν μία στην ακτή ενός οποιουδήποτε έρημου νησιού. Το πρόβλημα με τις περισσότερες από αυτές είναι πως έχουν λίγες τρύπες και δεν θα μπορέσουν να ανάψουν φωτιά. Θα πρέπει λοιπόν να είστε τυχεροί και να βρείτε μια καλή σακούλα, ενώ θα πρέπει επίσης να έχετε στο νου σας πως πρέπει να είναι διαφανής. Μόλις τη γεμίσετε με νερό – είτε φρέσκο είτε θαλασσινό – πρέπει να δημιουργήσετε ένα στρογγυλό σχήμα πιέζοντας τις πλευρές. Στη συνέχεια, το νερό δημιουργεί το ίδιο αποτέλεσμα με το μεγεθυντικό φακό».

Η εταιρεία του Τσερέζο, η Docastaway, προσφέρεις στους δεινούς εξερευνητές την ευκαιρία να ζήσουν σε ένα ερημικό νησί για μερικές ημέρες. Όπως λέει ο ίδιος: «Τα έρημα νησιά και αυτό το αίσθημα το να νιώθεις σαν ναυαγός ήταν το πάθος μου από τότε που ήμουν παιδί που εξερευνούσα μυστικές παραλίες και ερημικούς όρμους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ