Πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ: Η Β. Κορέα σε λίγο θα μπορεί να μας ρίξει πυραύλους με πυρηνική κεφαλή - iefimerida.gr

Πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ: Η Β. Κορέα σε λίγο θα μπορεί να μας ρίξει πυραύλους με πυρηνική κεφαλή

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Βόρεια Κορέα μπορεί να βρίσκεται μόνο μερικούς μήνες μακριά από την απόκτηση της ικανότητας να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες με βαλλιστικό πύραυλο που θα φέρει πυρηνική κεφαλή».

«Το πρόγραμμα ατομικών όπλων της πρέπει να σταματήσει», δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ για τον αφοπλισμό.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ για τον αφοπλισμό, Ρόμπερτ Γουντ, μιλώντας στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό που διεξάγεται στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, προειδοποίησε επίσης πως τα οπλοστάσια της Κίνας και της Ρωσίας επεκτείνονται.

«Η Ρωσία, η Κίνα και η Βόρεια Κορέα αυξάνουν τα αποθέματά τους, αυξάνοντας το βάρος των πυρηνικών όπλων στις στρατηγικές ασφαλείας τους, και --σε ορισμένες περιπτώσεις-- επιδιώκοντας την ανάπτυξη νέων πυρηνικών δυνατοτήτων προκειμένου να απειλήσουν άλλα ειρηνικά έθνη», είπε.

Η Βόρεια Κορέα «μπορεί τώρα να βρίσκεται μόνο μερικούς μήνες από την απόκτηση της ικανότητας να πλήξει τις ΗΠΑ με βαλλιστικούς πυραύλους με πυρηνική κεφαλή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ