Ο Μπάνον δεν θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων -Κίνδυνος να κατηγορηθεί για ασέβεια - iefimerida.gr

Ο Μπάνον δεν θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων -Κίνδυνος να κατηγορηθεί για ασέβεια

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Στιβ Μπάνον πρώην στρατηγιστής του Λευκού Οίκου δεν αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα για την προγραμματισμένη ακρόασή του από την Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, μεταδίδει το CNN.

Η εξέλιξη αυτή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για τον ίδιο να κατηγορηθεί για ασέβεια έναντι της κλήσης που του απηύθυνε η επιτροπή για την κατάθεσή του, σύμφωνα με πηγή που έχει λάβει γνώση της διαδικασίας.

Παράλληλα ο ίδιος διακινδυνεύει την καλλιέργεια κλίματος έντασης στις σχέσεις του με την επιτροπή.

Η απόφαση του Μπάνον να μην εμφανιστεί σήμερα σχετίζεται άμεσα με την μη επίτευξη συμφωνίας με τον Λευκό Οίκο σχετικά με το εύρος και το πλαίσιο των ερωτήσεων, τις οποίες και θα κληθεί ν’ απαντήσει, σύμφωνα με την ίδια πηγή

Από την πλευρά του Ρεπουμπλικάνος Μάικ Κοναγουέι που είναι υπεύθυνος για την έρευνα που διεξάγεται για την Ρωσία, δήλωσε χθες το βράδυ στους δημοσιογράφους ότι ανέμενε από τον Μπάνον να συμμορφωθεί με την κλήση για την κατάθεση του. Ο Κοναγουέι επίσης δήλωσε ότι δεν είχε λάβει γνώση αναφορικά με την επίτευξη οποιασδήποτε συμφωνίας για τον περιορισμό των απαντήσεων σε ερωτήσεις που θα μπορούσε να δεχτεί ο Μπάνον.

Το κλίμα έντασης μεταξύ του Μπάνον και της επιτροπής καλλιεργείται καθώς η επιτροπή έχει δύο φορές καθυστερήσει η επιστροφή του με αφορμή την διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων για το αν και υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε ν’ απαντήσει ερωτήσεις σχετικές με την περίοδο μεταβίβασης της προεδρικής εξουσίας, αλλά και της θητείας του στον Λευκό Οίκο.

Κατά την πρώτη κατάθεση που έδωσε ενώπιον της ίδιας επιτροπής τον προηγούμενο μήνα, ο Μπάνον είπε ότι θ΄ απαντήσει μόνο σε ερωτήσεις που είναι σχετικές με τον ρόλο του στην προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Τραμπ. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Λευκός Οίκος τον συμβούλευσε να προστατέψει το δικαίωμα του Τραμπ στην επίκληση του υπηρεσιακού απορρήτου (executive privilege).

Η άρνηση του Μπάνον ν’ απαντήσει σε ερωτήσεις εξόργισε τόσο τους Δημοκρατικούς, όσο και τους Ρεπουμπλικάνους που είναι μέλη της επιτροπής και οι οποίοι, προχώρησαν στην έκδοση της κλήσης, στην διάρκεια της μαραθώνιας πρώτης κατάθεσής του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ