ΗΠΑ: Νέα βαριά ποινή για τον γιατρό που κακοποιούσε αθλήτριες -Από 40 έως 125 χρόνια κάθειρξης - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Νέα βαριά ποινή για τον γιατρό που κακοποιούσε αθλήτριες -Από 40 έως 125 χρόνια κάθειρξης

Ο Λάρι Νάσαρ (Φωτογραφία: AP/ Carlos Osorio)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ακόμη πολύ βαριά ποινή επιβλήθηκε στον Λάρι Νάσαρ, τον πρώην γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλικά αθλήτριες.

Δικαστήριο του Μίσιγκαν του επέβαλε από 40 έως 125 χρόνια κάθειρξης. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο είχε καταδικαστεί σε 175 χρόνια για παρόμοια υπόθεση, ενώ έχει στο «ενεργητικό» του και κάθειρξη 60 ετών για παιδική πορνογραφία.

Πολλά από τα θύματα του Νάσαρ ξέσπασαν σε κλάματα, όταν άκουσαν τη δικαστή Τζάνις Κάνιγχαμ να ανακοινώνει την απόφαση τη Δευτέρα. Η Ρέιτσελ Ντενχόλαντερ, η πρώτη που κατήγγειλε δημοσίως τον γιατρό, χαμογελούσε πλατιά, σφίγγοντας το χέρι του συζύγου της. Οταν ο Νάσαρ απομακρύνθηκε από την αίθουσα, πολλές νεαρές γυναίκες συγκεντρώθηκαν γύρω της, για να την αγκαλιάσουν και να την ευχαριστήσουν.

Στις δύο ακροαματικές διαδικασίες, στις κομητείες του Ινγκαμ και Ιτον, πάνω από 200 γυναίκες κατέθεσαν εναντίον του γιατρού. Τα θύματά του συνολικά, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, είναι περίπου 265.

«Δεν είμαι πεπεισμένη ότι πραγματικά κατανοείτε ότι αυτό που κάνατε ήταν λάθος και πόσο καταστροφικές συνέπειες είχε για τα θύματα, τις οικογένειες και τους φίλους τους», είπε η Κάνιγχαμ απευθυνόμενη στον Νάσαρ, ο οποίος παρέμεινε ανέκφραστος. «Προφανώς είστε σε άρνηση. Δεν το καταλαβαίνετε», πρόσθεσε η δικαστής.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΑΡΙ ΝΑΣΑΡ δίκη αθλήτριες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ