Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου

«Θα κλείσει πριν προλάβει να κλείσει» σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς την επικείμενη έκδοση του 7ετούς ομολόγου, σημειώνοντας ότι έχει γίνει τέτοια ζύμωση, που το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει και θα κλείσει σε χρόνο dt.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Δημοκρατίας, η έκδοση ανατίθεται στις Barclays, BNP Paribas, Citi, J.P. Morgan και Nomura, όπως ανέφεραν οι σχετικές πληροφορίες και όλα δείχνουν ότι είναι θέμα μερικών ωρών το πράσινο φως. Υπάρχει λόγος ανησυχίας λόγω του sell off στις διεθνείς αγορές και των αναταράξεων στις αγορές ομολόγων; Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως όχι.

Όπως μαρτυρούν και οι δείκτες, η τιμή του ελληνικού 10ετούς έχει «τσιμπήσει» και «παίζει» λίγο πιο πάνω από το 3,7%, σημειώνοντας αύξηση 1,7%, ενώ από την άλλη πλευρά η τιμή του γερμανικού 10ετούς έχει υποχωρήσει κατά 3,56%, διευρύνοντας έτσι το spread στις 299 μονάδες. «Τίποτε ιδιαίτερο» σχολίασαν τους δείκτες οι ίδιοι παράγοντες, παρατηρώντας ότι οι υψηλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αποτελούν πόλο έλξης, ειδικά από τη στιγμή που το ρίσκο της χώρας έχει μειωθεί. «Αν, μάλιστα, επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για τιμή γύρω στο 3%, τότε αναμφίβολα η έκδοση θα είναι κάτι παραπάνω από επιτυχημένη» αναφέρουν οι ίδιοι.

Επί της ουσίας, το εξαιρετικά επιτυχημένο swap των ομολόγων του PSΙ «έστρωσε» το δρόμο για την επικείμενη έκδοση, με βασικό στοίχημα την προσέλκυση μακροπρόθεσμων επενδυτών, που θα μπορέσουν να «μεταφραστούν» ως ψήφος εμπιστοσύνης. Ωστόσο, το στοίχημα χαρακτηρίζεται «δύσκολο», με δεδομένο ότι λείπουν δύο βασικά στοιχεία από την εξίσωση: 1) ο τρόπος μετάβασης στην αποκαλούμενων «επόμενη ημέρα» 2) τα μέτρα και ο μηχανισμός ελάφρυνσης του Χρέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 7ετες ομολογο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ