Κίνα: Νωπά προϊόντα στο σπίτι με ένα κλικ -Αστακοί από Βοστόνη, κεράσια από Χιλή - iefimerida.gr

Κίνα: Νωπά προϊόντα στο σπίτι με ένα κλικ -Αστακοί από Βοστόνη, κεράσια από Χιλή

Με ένα απλό κλικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αστακοί από τη Βοστώνη, κεράσια από τη Χιλή και βιολογικές ντομάτες. Με ένα απλό κλικ σε ένα κινητό τηλέφωνο, νωπά τρόφιμα από όλο τον κόσμο μπορούν να παραδοθούν στην πόρτα σας μέσα σε λίγες ώρες.

Χάρη στην ταχύτατη ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται σε εφαρμογές πώλησης νωπών τροφίμων για τις καθημερινές αγορές τους.

Στοιχεία από την εταιρεία συμβούλων iResearch καταδεικνύουν ότι η βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου νωπών τροφίμων στην Κίνα αυξήθηκε κατά 59,7% το 2017, αποφέροντας κέρδη 139,1 δισ. γιουάν (22,1 δισ. δολάρια). Τα πιο δημοφιλή προϊόντα είναι τα φρούτα και ακολουθούν τα γαλακτοκομικά μίας ημέρας και τα λαχανικά.

Κίνα: Νωπά προϊόντα στο σπίτι με ένα κλικ -Αστακοί από Βοστόνη, κεράσια από Χιλή | iefimerida.gr 0

Η Τσιάνγκ Ναν, νεαρή μητέρα που ζει τη Σανγκάη, λέει ότι η αγορά νωπών τροφίμων μέσω διαδικτύου είναι πιο πρακτική και εξοικονομεί χρόνο.
Διευκρινίζει όμως ότι οι πελάτες δεν έχουν την ευκαιρία να δουν εκ των προτέρων τα προϊόντα, έτσι είναι δύσκολο να είσαι σίγουρος οτι αγοράζεις αυτό ακριβώς που θέλεις.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο φρέσκων τροφίμων εξελίχθηκε ταχύτατα στην Κίνα το 2014 και το 2015, όμως το 2016 σημειώθηκε μία κάμψη. Ωστόσο, οι εταιρίες-κολοσσοί του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba και JD.com αναζωπύρωσαν αργότερα την αγορά αυξάνοντας τις επενδύσεις στις αλυσίδες εφοδιασμού και στην επιμελητεία.

Η JD.com άνοιξε επίσης τον Ιανουάριο το πρώτο off-line σούπερ μάρκετ φρέσκων τροφίμων στο Πεκίνο, όπου οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα είτε να αγοράσουν στο κατάστημα, είτε να παραγγείλουν ηλεκτρονικά μέσω κινητού.
Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας, πάνω από 10.000 πελάτες επισκέπτονταν καθημερινά το σούπερ μάρκετ «» κατά τη δοκιμαστική περίοδο.

Κίνα: Νωπά προϊόντα στο σπίτι με ένα κλικ -Αστακοί από Βοστόνη, κεράσια από Χιλή | iefimerida.gr 1

Η εταιρία προσανατολίζεται μάλιστα να ανοίξει 1.000 καταστήματα σε όλη την Κίνα τα επόμενα πέντε χρόνια. Επίσης, το 30,7% των πελατών θέλει να παραλάβει την παραγγελία του μέσα σε λίγες ώρες, ενώ το 28,8% επιθυμεί ο χρόνος παράδοσης να μειωθεί από 30 λεπτά έως μία ώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα νωπά προϊόντα διαδίκτυο παράδοση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ