Ετινγκερ: Η Ευρώπη δεν μπορεί να περιμένει ακόμα μισό χρόνο για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία - iefimerida.gr

Ετινγκερ: Η Ευρώπη δεν μπορεί να περιμένει ακόμα μισό χρόνο για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κάνω έκκληση σε Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες να καταλήξουν το ταχύτερο δυνατόν σε συμφωνία για νέο μεγάλο συνασπισμό», αναφέρει ο Γκίντερ Έτινγκερ.

«Κάνω έκκληση προς τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Σοσιαλδημοκράτες να καταλήξουν το ταχύτερο δυνατόν σε συμφωνία για νέο μεγάλο συνασπισμό λαμβάνοντας υπόψη την Ευρώπη. Όσο ταχύτερα τόσο καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού και ανθρωπίνων πόρων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rheinische Post».

«Εκκρεμούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποφάσεις για την τραπεζική Ένωση, την εναρμόνιση του Δικαίου του Ασύλου και το πλαίσιο του προϋπολογισμού. Μια προσωρινή κυβέρνηση δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες», τόνισε ο Έτινγκερ.

«Στις Βρυξέλλες υπολογίζουν ότι θα δοθεί το πράσινο φως κατά τη επικείμενη ψηφοφορία των μελών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) και ότι η γερμανική κυβέρνηση θα έχει ορκιστεί μέχρι την επόμενη σύνοδο κορυφής τον Μάρτιο.

Η Ευρώπη περίμενε το 2017, το πρώτο μισό του χρόνου, τις εκλογές στη Γαλλία για να σχηματισθεί κυβέρνηση από τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και στο δεύτερο μισό τις εκλογές στην Γερμανία για να σχηματισθεί κυβέρνηση στο Βερολίνο. Δεν θα ήταν ευχάριστο να περιμένουμε ακόμα μισό χρόνο», πρόσθεσε ο Γερμανός Επίτροπος μιλώντας στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ