Την Τσικνοπέμπτη η Θεσσαλονίκη λέει «όχι» σε πλαστικά ποτήρια, πιάτα, πιρουνάκια - iefimerida.gr

Την Τσικνοπέμπτη η Θεσσαλονίκη λέει «όχι» σε πλαστικά ποτήρια, πιάτα, πιρουνάκια

8 εκατ. τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στις θάλασσες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μακριά από την εξάρτηση του... πλαστικού, διατρανώνουν οι διοργανωτές του 9ου Ποδηλατικού Καρναβαλιού που καλούν σε παρέλαση την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου, με αφετηρία την Καμάρα.

«Πλαστικομανία» είναι το θέμα του φετινής ποδηλατοδρομίας με κατάληξη την πλατεία Χρηματιστηρίου, όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να «στολίσουν» τα ποδήλατά τους «με κάθε τι πλαστικό... σακουλάκια, μπουκαλάκια, καλαμάκια, ποτηράκια, πιρουνάκια...».

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, οκτώ εκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορριμμάτων καταλήγουν κάθε χρόνο στις θάλασσες και τους ωκεανούς.

Την Τσικνοπέμπτη η Θεσσαλονίκη λέει «όχι» σε πλαστικά ποτήρια, πιάτα, πιρουνάκια   | iefimerida.gr 0

«Το 2016 στην Ελλάδα, οι καταναλωτές χρησιμοποίησαν συνολικά 4,3 δισ. πλαστικές σακούλες. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 400 σακούλες για κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί. Από αυτές τις 400 πλαστικές σακούλες, οι 270 είναι μιας χρήσης από σούπερ μάρκετ. Ένα πολύ μικρό ποσοστό (1% ή 4 σακούλες) από αυτές ανακυκλώνεται» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Την Τσικνοπέμπτη η Θεσσαλονίκη λέει «όχι» σε πλαστικά ποτήρια, πιάτα, πιρουνάκια   | iefimerida.gr 1

Επιπλέον, το Ποδηλατικό Καρναβάλι, την Τσικνοπέμπτη, θέλει συμβολικά να προτείνει την αποχή από την κουλτούρα του αυτοκινήτου και την επιλογή του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, «για την υγεία και τη σωματική μας άσκηση, το περιβάλλον, την ατμοσφαιρική και ηχητική ρύπανση, την κλιματική αλλαγή, την οικονομική κρίση και την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, για την βελτίωση του κυκλοφοριακού και την ποιότητα ζωής».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ