Το (ελαφρώς ειρωνικό) πρωτοσέλιδο των Financial Times για το συλλαλητήριο [εικόνα] - iefimerida.gr

Το (ελαφρώς ειρωνικό) πρωτοσέλιδο των Financial Times για το συλλαλητήριο [εικόνα]

Το πρωτοσέλιδο των Financial Times για το συλλαλητήριο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με εικόνα από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, κυκλοφορούν τη Δευτέρα οι Financial Times.

«It’s all Greek» (είναι όλα ελληνικά), είναι η πρώτη αράδα του τίτλου με γαλάζια γράμματα και συνεχίζει: «Neighbours in naming battle» (οι γείτονες στη μάχη του ονόματος).

Just published: front page of the Financial Times, international edition, Monday 5 February https://t.co/PlY89AeHyC pic.twitter.com/gqMPunI1yA

Η φράση «it's all Greek» χρησιμοποιείται ως ιδιωματισμός στην αγγλοσαξωνική διάλεκτο και σημαίνει «δεν καταλαβαίνω λέξη». Δεδομένου ότι η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, δεν είναι σαφές αν έχει αυτή την ειρωνική χροιά.

«Το τελευταίο κεφάλαιο μια 30ετούς διαμάχης μεταξύ της Ελλάδας και του βόρειου γείτονάς της έκανε χιλιάδες διαδηλωτές να κατέβουν στους δρόμους της Αθήνας» γράφει το δημοσίευμα.

Περιγράφει ακόμη της προσπάθειες των δύο κυβερνήσεων να βρουν λύση υπό την αιγίδα του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ και τις ανησυχίες των Ελλήνων για τις αλυτρωτικές αξιώσεις της FYROM εξαιτίας των οποίων η χώρα δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Financial Times συλλαλητήριο πρωτοσέλιδο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ