Τσαβούσογλου: H απόφαση του Αρείου Πάγου για τους 8 Τούρκους παραβιάζει τα δικαιώματα των θυμάτων τους - iefimerida.gr

Τσαβούσογλου: H απόφαση του Αρείου Πάγου για τους 8 Τούρκους παραβιάζει τα δικαιώματα των θυμάτων τους

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου (Φωτογραφία: AP/ Cem Ozdel)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απογοήτευση της Αγκυρας, για την εξέλιξη της υπόθεσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών που κρατούνται στην Ελλάδα, εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι με την απόφαση του Αρείου Πάγου. Αυτή η στάση των δικαστικών αρχών έρχεται σε αντίθεση με τα πρότυπα και τις αρχές του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, στην «Καθημερινή», σχετικά με τη μη έκδοση των οχτώ.

«Η κρίση του Αρείου Πάγου για απόρριψη της έκδοσης των σκευωρών του πραξικοπήματος, αφήνει τους αυτουργούς δίχως τιμωρία και παραβιάζει τα δικαιώματα των θυμάτων τους. Με τη βοήθεια των Ελλήνων φίλων μας, θα συνεχίσουμε να αναζητούμε τρόπους ώστε να φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους ενώπιον της Δικαιοσύνης στην Τουρκία», συμπλήρωσε ο Τσαβούσογλου, σημειώνοντας το νέο αίτημα έκδοσης που έκανε πρόσφατα η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ερώτηση για το αν οι 8 μπορούν να δικαστούν στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής, ο Τούρκος υπουργός απάντησε: «Είδαμε τις δηλώσεις του Ελληνα υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος πρότεινε οι σκευωροί του πραξικοπήματος να δικαστούν στα ελληνικά δικαστήρια. Καταλαβαίνουμε ότι οι Ελληνες φίλοι μας προσπαθούν να βρουν μια λύση σε αυτό το πρόβλημα που δημιούργησαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές. Ωστόσο, έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις για το αν μπορεί να μεταφερθεί μια δίκη που εκκρεμεί, και συνδέεται με ένα βαρύ έγκλημα εναντίον του τουρκικού κράτους, από την Τουρκία στην Ελλάδα».

Στην ίδια συνέντευξη, δήλωσε ότι η Aγκυρα θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων αλλά και της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι μέρος του οικοπέδου 6 της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται πάνω στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, τόνισε ότι δεν υπάρχει θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και επισήμανε πως προέχει να βρεθεί πρώτα λύση στις διαφορές Αθήνας και Αγκυρας στο Αιγαίο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ