Νέο επεισόδιο με...παράσιτα στην κόντρα των Γερμανών με Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

Η «κόντρα» Γερμανών-Μιχάλη Χρυσοχοϊδη δεν λέει να τελειώσει. Στη »βεντέτα» μάλιστα αυτή τη φορά επιστρατεύθηκαν από πλευράς του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού.

«Δεν ασχολούμαστε με κάθε ψύλλου πήδημα» ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Γκέοργκ Στράιτερ σε απάντηση των όσων καταλόγισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ.

Την ίδια στιγμή, πηγή της καγκελαρίας που ζήτησε να μείνει ανώνυμη προειδοποίησε ότι «τα λεφτά είναι πολλά και δε θα τα θέσουμε σε κίνδυνο, μόνο και μόνο επειδή ένας Έλληνας πολιτικός κάνει ξαφνικά παράσιτα».

Πριν μερικές μέρες, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε κατηγορήσει τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας ότι υπονομεύει συστηματικά τις προσπάθειες της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση.

Και τον κατηγόρησε επίσης ότι όταν επισκέφθηκε την Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο, είχε ως προτεραιότητα την εξόφληση των οφειλών του ελληνικού δημοσίου προς τις γερμανικές επιχειρήσεις και όχι τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κοτχάους, αναγνώρισε στην Ελλάδα ότι «έκανε πολλά, πάρα πολλά τις τελευταίες εβδομάδες. Όλα δείχνουν πολύ καλά. Το φως για την παροχή της δόσης δεν είναι ακόμα εντελώς πράσινο, αλλά κιτρινοπράσινο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ