Σαρκοζί: Δεν θα διαδεχθώ τους Ρομπάι - Μπαρόζο - iefimerida.gr

Σαρκοζί: Δεν θα διαδεχθώ τους Ρομπάι - Μπαρόζο

Σαρκοζί: Δεν θα διαδεχθώ τους Ρομπάι - Μπαρόζο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναλάβει κάποια ηγετική θέση της Ε.Ε. ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σε περίπτωση που δεν κατορθώσει να επανεκλεγεί στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα του.

Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να διαδεχθεί τους νυν προέδρους της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, απάντησε «εκ βάθους καρδίας, όχι. Σε καμία περίπτωση, με κανέναν τρόπο, ούτε τώρα, ούτε αργότερα. Τρέφω μεγίστη εκτίμηση για το αξίωμα, αλλά δεν πιστεύω πως έχω τις ικανότητες για να γίνω ένας εξαίρετος πρόεδρος της Επιτροπής, ή ένας εξαίρετος πρόεδρος της ΕΕ».

Ειδικότερα, για τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι είπε πως « έχει πολλές ικανότητες. Όπως τη φροντίδα του να μην πράττεις αντί των ηγετών των κρατών μελών, ή στη θέση τους. Το να φέρεις τους άλλους να εργάζονται μαζί, ο Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ το κάνει με τρόπο έξοχο και είμαι βέβαιος ότι εγώ θα το έκανα λιγότερο καλά από εκείνον».

Όσο για τον Μπαρόζο, ανέφερε ότι «ούτε μπορώ να συγκριθώ μαζί του. Όταν κάποιος έχει την τιμή και το προνόμιο να είναι αρχηγός κράτους, που ως τέτοιος έχει απολύτως παθιασμένες και δύσκολες ευθύνες, κάθε άλλο καθήκον δεν μου φαίνεται πως μπορεί να αντικαταστήσει το λειτούργημα αυτό».

«Ο μόνος τρόπος για να εξακολουθήσετε να με ακούτε είναι να με επανεκλέξετε», απάντησε ο Σαρκοζί σε άλλον δημοσιογράφο, προσθέτοντας πως «έχω πολλές ακόμη εκκρεμότητες με την Ευρώπη για να ασχοληθώ την επόμενη πενταετία, χωρίς όμως να βρίσκομαι στη θέση του Μπαρόζο, ή του Βαν Ρομπάι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ