«Απόβαση» αγροτών το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη -Με τρακτέρ και πούλμαν

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, που έχουν βγει σε 14 σημεία πανελλαδικά και προετοιμάζονται για το συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έκθεσης «Agrotica».

Ήδη τα τρακτέρ έφτασαν από την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη όπου αγρότες έκλεισαν συμβολικά τους δρόμους γύρω από την πλατεία της ΧΑΝΘ, με ελληνικές σημαίες, τραγούδια για την αγροτιά και τη Μακεδονία.

«Σήμερα, από την καρδιά της Μακεδονίας δίνουμε ένα βροντερό παρόν να ακουστεί από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Τα αιτήματα μας τα ξέρουν εδώ και δύο χρόνια, τα αποτελέσματα και αυτά τα ξέρουν. Να ξέρουν όμως, ότι πίσω δεν κάνουμε.

Θα γεμίσει η εθνική και θα μας δουν όλους πάνω στο δρόμο να οδεύουμε προς την πρωτεύουσα» δήλωσε το μέλος της επιτροπής αγώνα, από τη Λάρισα, Γιώργος Μαχάς.

«Κάλεσμα συμπαράταξης όλων των παραγωγικών δυνάμεων να έρθουν σε ένα κοινό αγώνα», απηύθυνε, την Πέμπτη, με τη σειρά του το μέλος της επιτροπής αγώνα, από τις Σέρρες, Γιάννης Παναγής.

Με πούλμαν και τρακτέρ

Στο συλλαλητήριο του Σαββάτου αναμένεται να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη και οι αγρότες της Πελοποννήσου, με οργανωμένα πούλμαν και λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Αγρότες θα ξεκινήσουν απόψε το βράδυ από Κόρινθο, Μεσσήνη, Αργολίδα, Τρίπολη, αλλά και τον κόμβο της Στέρνας.


Δευτέρα η συνάντηση με Αποστόλου

Συνάντηση με θέμα τα αιτήματα των αγροτών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου και αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας.
Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί στο υπουργείο, όπως γνωστοποίησε σε συνέντευξη Τύπου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ο αγροτοσυνδικαλιστής, Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ένωσης Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Ολοι στους δρόμους

Μπλόκα, με συμβολικούς αποκλεισμούς θα βρούνε οι οδηγοί σε πολλά σημεία της χώρας, από νότο μέχρι τον βορρά.

Στη Μεσσηνία, από τον Αγροτικό Σύλλογο Χανδρινού, με συγκέντρωση τρακτέρ στον κόμβο Σουληναρίου. Αγρότες στην Αργολίδα στον κόμβο Ινάχου, στην Ηλεία στον κόμβο Μαραθιάς, και στη Μεσσηνία στον κόμβο Σουληναρίου.

Τρακτέρ στην Κρήτη, στα Χανιά στα Μεγάλα Χωράφια και στο Ηράκλειο (Πραιτώρια).

Στην Καρδίτσα στον κόμβο «Δέλτα», στα Τρίκαλα στον κόμβο Μεγαλοχωρίου, στη Λάρισα στον Πλατύκαμπο, στο Βόλο στον κόμβο Αερινού.
Μπλόκο υπάρχει στη διασταύρωση Νάουσας, σε Πέλλα, Φλώρινα, Πρέβεζα. Στο δρόμο Αγρινίου – Μεσολογγίου και στη Φθιώτιδα στον κόμβο Ανθήλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ