Ο Φελίπε εξηγεί στην κόρη του, Λεονόρ, ότι θα γίνει η επόμενη βασίλισσα της Ισπανίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Φελίπε εξηγεί στην κόρη του, Λεονόρ, ότι θα γίνει η επόμενη βασίλισσα της Ισπανίας [εικόνες]

Ο βασιλιάς Φελίπε και η 12χρονη πριγκίπισσα Λεονόρ. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πραγματικά συγκινητική ομιλία για την κόρη του έδωσε ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας, παραδίδοντας της το παράσημο του Τάγματος του Χρυσόμαλλου δέρατος.

Ο Φελίπε εξηγεί στην κόρη του, Λεονόρ, ότι θα γίνει η επόμενη βασίλισσα της Ισπανίας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο βασιλιάς γιόρταζε τα 50α του γενέθλια και έδωσε στην 12χρονη κόρη του πριγκίπισσα Λεονόρ, μία από τις υψηλότερες τιμές της χώρας.

Απευθυνόμενος στην πρωτότοκη κόρη του, ο Φελίπε δήλωσε: «Σήμερα, Λεονόρ, κάνετε ένα πολύ σημαντικό και συμβολικό βήμα προς τον μελλοντικό σας ρόλο, που ξεκίνησε στις 19 Ιουνίου 2014, όταν, με συνταγματικά δικαιώματα, ονομαστήκατε πριγκίπισσα της Αστουρίας και πήρατε τίτλους που παραδοσιακά ανήκουν στον κληρονόμο του ισπανικού θρόνου».

Ο Φελίπε εξηγεί στην κόρη του, Λεονόρ, ότι θα γίνει η επόμενη βασίλισσα της Ισπανίας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Και συνέχισε: «Ξέρω ότι μπορεί να φανεί πως έχετε πολλές προκλήσεις και ευθύνες για να αντιμετωπίσετε, όλες εξίσου σμαντικές και δύσκολες, αλλά να ξέρετε πως έχετε την υποστήριξη πολλών ανθρώπων που θέλουν το καλύτερο για την Ισπανία, για το Στέμμα και για εσάς. Η οικογένειά σας θα είναι πάντα δίπλα σας, ειδικά η μητέρα σας και η Σοφία, που θα είναι μαζί σας, θα σας στηρίζουν, όπως και οι παππούδες σας και φυσικά εγώ ο ίδιος... Να ξέρετε πως έχετε την πλήρη εμπιστοσύνη μου και ότι είμαι πολύ περήφανος που σας δίνω το Τάγμα του Χρυσόμαλλου Δέρατος σήμερα το πρωί».

Ο Φελίπε εξηγεί στην κόρη του, Λεονόρ, ότι θα γίνει η επόμενη βασίλισσα της Ισπανίας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Κατά τη διάρκεια της τελετής, η Λεονόρ χαμογελούσε γλυκά και κοίταζε τον πατέρα τηςενώ στη συνέχεια επέστρεψε δίπλα στην μητέρα της, βασίλισσα Λετίτσια και τους παππούδες της βασιλιά Χουάν Κάρλος και βασίλισσα Σοφία.

Τι είναι το Τάγμα του Χρυσόμαλλου Δέρατος

Το Τάγμα του Χρυσόμαλλου Δέρατος ( (ισπανικά: Orden del Toisón de Oro) δημιουργήθηκε από τον βασιλιά Φίλιππο ΙΙΙ (1396-1467), δούκα της Βουργουνδίας, όταν παντρεύτηκε την ινφάντα Ισαβέλλα της Πορτογαλίας, στις 7 Ιανουαρίου 1430. Τους προηγούμενους αιώνες απονεμόταν στον πρίγκιπα των Αστουριών, στην γέννησή του. Στο σημερινό βασιλιά Φίλιππο, του απενεμήθη από τον πατέρα του, βασιλιά Χουάν Κάρλος, όταν ήταν 14 ετών.

Ο Φελίπε εξηγεί στην κόρη του, Λεονόρ, ότι θα γίνει η επόμενη βασίλισσα της Ισπανίας [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Μέχρι χθες, το Τάγμα του Χρυσόμαλλου Δέρατος από την εποχή της δημιουργίας του είχε απονεμηθεί σε τρεις γυναίκες μόνο. Και οι τρεις απονομές έγιναν από τον βασιλιά Χουάν Κάρλος. Οι τιμηθήσες ήταν η βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας, η βασίλισσα Μαργαρίτα Β΄της Δανίας, και η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ