Βίτσας: Θα νοικιάσουμε drone από το Ισραήλ για 3 χρόνια έναντι 35 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Βίτσας: Θα νοικιάσουμε drone από το Ισραήλ για 3 χρόνια έναντι 35 εκατ. ευρώ

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονες αντιδράσεις από όλα τα κόμματα και προβληματισμό από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ανακοίνωση που έκανε το απόγευμα στην επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας Δημήτρης Βιτσας.

Αυτή περιλαμβάνει την ενοικίαση επτά drones από το Ισραήλ για διάστημα τριών ετών, με το ενοίκιο να φτάνει τα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που περιέγραψε τους βουλευτές ο κ. Βίτσας τον πρώτο χρόνο η χώρα μας θα δώσει στο Ισραήλ 16,5 εκατομμύρια ευρώ και τα άλλα δύο χρόνια από 9,5 εκατομμύρια ευρώ.

Αν και την σύμβαση υπογράφει ο υπουργός άμυνας, Πάνος Καμμένος, εντούτοις στην επιτροπή σήμερα βρέθηκε μόνος του ο Δημήτρης Βίτσας προκειμένου να την παρουσιάσει στους βουλευτές.

Βουλευτές όλων των κομμάτων χαρακτήρισαν πολύ ακριβή την τιμή ενοικιάσης ανάμεσα τους και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης.

Απαντώντας στις αιτιάσεις των βουλευτών, ο κ. Βίτσας ζήτησε να ρωτήσουν την στρατιωτική ηγεσία εκπρόσωποι της οποίας ήταν παρόντες στην επιτροπή. Εκείνοι απάντησαν ότι τα drones είναι αναγκαία, θα χρησιμοποιηθούν για την αποτύπωση των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα αλλά και γιατί η Ελλάδα θα κάνει κοινές δράσεις με το Ισραήλ. Ακόμη οι στρατιωτικοί ανέφεραν ότι μέσα στην τιμή της ενοικίασης προβλέπεται και η εκπαίδευση.

Μετά τις απαιτούμενες εξηγήσεις που δόθηκαν, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων ψήφισαν θετικά, η Δημοκρατική Συμπαράταξη διά του Θ. Θεοχαρόπουλου ψήφισε «παρών», ενώ αρνητικά ψήφισαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ