Πρώτοι παγκοσμίως στην ναυτιλία οι Έλληνες, παρά την κρίση - iefimerida.gr

Πρώτοι παγκοσμίως στην ναυτιλία οι Έλληνες, παρά την κρίση

Πρώτοι παγκοσμίως στη ναυτιλία οι Έλληνες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρώτοι σε όλον τον κόσμο εξακολουθούν να είναι στον τομέα της Ναυτιλίας οι Έλληνες, παρά την οικονομική κρίση, και την μείωση του στόλου τα τελευταία χρόνια.

Οι Έλληνες εφοπλιστές κατέχουν την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη τόσο σε αριθμό πλοίων, έχοντας το 20% του παγκόσμιου στόλου, όσο και σε μεταφορική ικανότητα, όπως τονίζεται στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της Alpha Bank.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει το οίκος «Clarkson», οι Έλληνες εφοπλιστές ελέγχουν το 15% της παγκόσμιας μεταφορικής ικανότητας, ενώ ενδεικτικό είναι πως είναι και πρώτοι στις αγοραπωλησίες πλοίων για το έτος 2011.

Ωστόσο, ο αριθμός των πλοίων με ελληνική σημαία μειώθηκε σημαντικά σε 2.014 πλοία τον Δεκέμβριο του 2011, από 2.096 πλοία τον Δεκέμβριο του 2010.

Η μείωση του αριθμού των πλοίων, σε ετήσια βάση, προήλθε από την υποχώρηση του αριθμού των φορτηγών, των δεξαμενόπλοιων και των επιβατηγών- λοιπών. Η μείωση του αριθμού των πλοίων οφείλεται κυρίως στην απόσυρση παλαιότερων σκαφών και στην ενσωμάτωση νεότερων και μεγαλύτερων.

Το 2011 όπως και το 2010, το 30% των πλοίων με ελληνική σημαία ήταν ηλικίας κάτω των 10 ετών, ενώ τα άνω των 30 ετών περιορίσθηκαν σε 776 τον Δεκέμβριο του 2011, από 805 τον Δεκέμβριο του 2010.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ