Επιτυχόντες ΑΣΕΠ, διορίστηκαν μετά από 19 χρόνια -Τώρα ζητούν από το ΣτΕ αναδρομική μισθολογική αποκατάσταση - iefimerida.gr

Επιτυχόντες ΑΣΕΠ, διορίστηκαν μετά από 19 χρόνια -Τώρα ζητούν από το ΣτΕ αναδρομική μισθολογική αποκατάσταση

Φωτογραφία: IntimeNews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από 19 χρόνια αναμονής, εάν και ήταν επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ το 1998, διορίστηκαν τελικά με αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης μόλις πέρυσι, προκειμένου να εργαστούν ως δικαστικοί υπάλληλοι.

Οι περίπου 2.200 επιτυχόντες προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, και σήμερα με την διαδικασία της πρότυπης δίκης, ζήτησαν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης με τις οποίες προσλήφθηκαν πέρυσι, μόνο κατά το σκέλος εκείνο, που δεν εμπεριέχουν ρήτρα αναδρομής ως προς τη μισθολογική και βαθμολογική κατάταξή τους.

Δηλαδή, ζητούν την πλήρη βαθμολογική και μισθολογική αποκατάσταση τους από το 1998 μέχρι την ημέρα του διορισμού τους. Κατά την διάρκεια της συζήτησης σε μία κατάμεστη αίθουσα, οι δικηγόροι των επιτυχόντων αναφέρθηκαν σε έγγραφο του ΑΣΕΠ, το οποίο το 2011 ζήτησε την αποκατάσταση όλων των υποψηφίων, από την Κυβέρνηση, με τη θέσπιση ειδικής ρύθμισης, με το δικαστήριο να επιφυλάσσεται εκδώσει την απόφασή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΣΕΠ ΣτΕ απόφαση Δικαιοσύνη διορισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ