Ποιος θα γυρίσει στο σπίτι του με το σταυρό του Δημήτρη Χορν; - iefimerida.gr

Ποιος θα γυρίσει στο σπίτι του με το σταυρό του Δημήτρη Χορν;

Ποιος θα γυρίσει στο σπίτι με το σταυρό του Δημήτρη Χορν;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Δευτέρα θα απονεμηθεί τα θεατρικό βραβείο Δημήτρης Χορν, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τον σταυρό του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού να περνά, σαν σκυτάλη, από τον έναν νέο ηθοποιό στον άλλο.

Οι φετινοί υποψήφιοι για το βραβείο είναι οι: Αντίνοος Αλμπάνης, Δημήτρης Λάλος, Δημήτρης Μοθωναίος, Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιώργος Τσαμπουράκης και Χάρης Φραγκούλης.

Πρόκειται για την δωδέκατη απονομή του ετήσιου επαμειβόμενου βραβείου που ξεκίνησε το 2001, μετά από πρωτοβουλία του Σταμάτη Φασουλή και τη χρηματοδότηση του Γιάννη Χορν. Ο βραβευθείς πρέπει να είναι απόφοιτος δραματικής σχολής και να έχει εμφανισθεί για πρώτη φορά στο θέατρο, επαγγελματικά, τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα, ο Αντίνοος Αλμπάνης και ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι υποψήφιοι, ο καθένας για τον δικό του ρόλο (Ομηρος/Αρης) στο «I will survive» που συνέγραψαν οι ίδιοι μαζί με τον σκηνοθέτη της παράστασης Γιάννη Σαρακατσάνη, και ανέβηκε στις σκηνές των θεάτρων «Χώρα» στην Αθήνα και «Σοφούλη» στη Θεσσαλονίκη. Ο Δημήτρης Μοθωναίος είναι υποψήφιος για τον ρόλο του Τζον στο «Cock» του Μάικ Μπάρτλετ που σκηνοθέτησε η Κατερίνα Ευαγγελάτου, την περασμένη χρονιά, στο θέατρο «Θησείον». Ο Δημήτρης Λάλος διεκδικεί το βραβείο για τον ρόλο του Χοσεφίνο στο έργο «Λα Τσούνγκα» του νομπελίστα Μάριο Βάργκας Λιόσα, σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη, που παίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο θέατρο «Επί Κολωνώ»με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Ο Χάρης Φραγκούλης είναι υποψήφιος για το ρόλο του Μικ στον «Επιστάτη»του Χάρολντ Πίντερ που σκηνοθέτησε πέρυσι για τη Νέα Σκηνή του Απλού Θεάτρου ο Αντώνης Αντύπας. Τέλος, ο Γιωργής Τσαμπουράκης είναι υποψήφιος για τον ρόλο του Ερωτόκριτου για την παράσταση «Ερωτόκριτος A/V: Ο συναισθηματικός χώρος του δύο» που ανέβηκε στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού«Ελληνικός Κόσμος», σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη.

Την εκδήλωση της απονομής που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στο Θέατρο Χορν της οδού Αμερικής, θα χαιρετήσει ο Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος έχει αναλάβει και την οργάνωση της βραδιάς μαζί με τον Θεοδόση Ισαακίδη. Ο καθηγητής Χρήστος Γιανναράς θα μιλήσει για τον ηθοποιό του οποίου το όνομα δόθηκε στο βραβείο, ενώ στον θεσμό θα αναφερθεί και ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Κώστας Γεωργουσόπουλος. Ακόμη, οι βραβευθέντες των προηγούμενων ετών θα ερμηνεύσουν τραγούδια που είχε ερμηνεύσει ο Δημήτρης Χορν.

Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι οι: Σταμάτης Φασουλής, Ξένια Καλογεροπούλου, Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

Η ενδεκάδα των νικητών από το 2001 ως το 2011 περιλαμβάνει τους: Δημήτρη Ημελλο, Αργύρη Ξάφη, Χρήστο Λούλη, Κώστα Βασαρδάνη, Νίκο Καρδώνη, Κώστα Γάκη, Γιάννο Περλέγκα, Θανάση Αλευρά, Μάκη Παπαδημητρίου, Μιχάλη Οικονόμου και Θάνο Τοκάκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ