ΕΣΑμεΑ για το νέο «Κοινωνικό Τιμολόγιο»: Αόρατα για τον κ. Σταθάκη τα άτομα με αναπηρία - iefimerida.gr

ΕΣΑμεΑ για το νέο «Κοινωνικό Τιμολόγιο»: Αόρατα για τον κ. Σταθάκη τα άτομα με αναπηρία

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος απέστειλε η ΕΣΑμεΑ τονίζοντας την αγανάκτησή της για την ανακοίνωση του υπουργείου σχετικά με το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Στο νέο ΚΟΤ τα άτομα με αναπηρία είναι αόρατα και άφαντα και ουσιαστικά απροστάτευτα. Οι δικαιούχοι του σημερινού ΚΟΤ δεν καλύπτονται από το ΚΕΑ και το κοινωνικό μέρισμα, επισημαίνεται.

Ενώ με δεδομένη τη μείωση των μισθών και των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία, σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους που απαιτείται για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών της αναπηρίας, με τη διαχρονική ανεργία, με τα ενεργοβόρα μέσα υποστήριξης που χρησιμοποιούν πολλά άτομα με αναπηρία, μετά από 8 μνημονιακά χρόνια λιτότητας που έχουν αφήσει δυσβάσταχτα βάρη στην πλέον ευπαθή ομάδα του πληθυσμού, η ΕΣΑμεΑ επανέρχεται και ζητά άμεσα μέτρα διακριτής προστασίας:

  • Να μη τεθεί εκτός ΚΟΤ κανένα άτομο με αναπηρία ή χρόνια πάθηση,
  • Επαναξιολόγηση της παροχής διευκολύνσεων με πρόσθετη προστασία προς τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειες που φροντίζουν άτομα με αναπηρία.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑμΕΑ ΚΟΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ