«Θέμις»: Η νέα ευρωπαϊκή επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο -Τι αλλάζει - iefimerida.gr

«Θέμις»: Η νέα ευρωπαϊκή επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο -Τι αλλάζει

Αντικαθιστά την Τρίτον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ευρωπαϊκή επιχείρηση «Τρίτων», η οποία είχε ξεκινήσει το 2014 με στόχο την διάσωση των μεταναστών στην Μεσόγειο, αντικαθίσταται από την νέα επιχείρηση «Θέμις».

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, διότι βάσει των νέων κανόνων οι διασωθέντες δεν θα πρέπει να μεταφέρονται πλέον μόνον σε λιμάνια της Ιταλίας, αλλά σε λιμάνια της χώρας που βρίσκεται πιο κοντά στο σημείο της διάσωσης.
Αυτό σημαίνει, όπως μεταδίδει η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, ότι στο εξής θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί και η Μάλτα, μια χώρα η οποία πολύ συχνά βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τις θαλάσσιες περιοχές στις οποίες σημειώνονται ναυάγια πλεούμενων που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες.

Όπως αναφέρει ο Τύπος, η περιοχή στην οποία θα πραγματοποιούνται επιχειρήσεις διάσωσης έχει επεκταθεί, με στόχο να μπορούν να καλυφθούν τα μεταναστευτικά ρεύματα που προέρχονται από την Αλγερία, την Τυνησία, την Αίγυπτο, την Λιβύη, την Τουρκία και την Αλβανία.

Παράλληλα με την διάσωση μεταναστών, η επιχείρηση «Θέμις» πρόκειται να χρησιμεύσει και για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών δια της θαλάσσιας οδού.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ