Ρωσία: Σκότωσαν τζιχαντιστή του ISIS που σχεδίαζε επίθεση ανήμερα των προεδρικών εκλογών - iefimerida.gr

Ρωσία: Σκότωσαν τζιχαντιστή του ISIS που σχεδίαζε επίθεση ανήμερα των προεδρικών εκλογών

Φωτογραφία: ΑΡ/αρχείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έναν τζιχαντιστή του «Ισλαμικού Κράτους», που σχεδίαζε μεγάλη επίθεση ανήμερα των προεδρικών εκλογών της 18ης Μαρτίου σκότωσαν οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η FSB – διάδοχος της ΚGB- άνδρες της απέτρεψαν τα σχέδια ενός «πολίτη γειτονικής χώρας» και μέλους του ΙSIS να εξαπολύσει τρομοκρατική επίθεση στην πόλη Νίζνι Νόβγκοριντ. Όταν πήγαν να τον συλλάβουν ο ύποπτος άνοιξε πυρ, αλλά έπεσε νεκρός από τα πυρά των ανδρών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Στο κρησφύγετό του βρέθηκαν όπλα, πυρομαχικά και μια αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή μεγάλης ισχύος.

Στα μέσα Δεκεμβρίου η FSB είπε ότι απέτρεψε τα σχέδια μελών μιας οργάνωσης που συνδέεται με το «Ισλαμικό Κράτος» να χτυπήσουν την Πρωτοχρονιά και στη διάρκεια των προεδρικών εκλογών κι ότι συνέλαβε τρία άτομα από χώρες της Κεντρικής Ασίας, ενώ κατέσχεσε όπλων και εκρηκτικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ