Ο Πενς επιτέθηκε σε Δημοκρατικό Γερουσιαστή που καταψήφισε τη φορολογική μεταρρύθμιση - iefimerida.gr

Ο Πενς επιτέθηκε σε Δημοκρατικό Γερουσιαστή που καταψήφισε τη φορολογική μεταρρύθμιση

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς ασκεί δημόσια κριτική κατά του Δημοκρατικού Γερουσιαστή Τζο Μάντσιν που θα επιδιώξει την επανεκλογή του στην Δυτική Βιρτζίνια, μεταδίδει το CNN.

Ο Πενς βρέθηκε στην πολιτεία αυτή προκειμένου να μιλήσει σε Ρεπουμπλικάνους που είναι μέλη του Κογκρέσου και επιτέθηκε κατά του γερουσιαστή μέσω του Twitter. “Μίλησα στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Δυτικής Βιρτζίνιας πριν από μερικούς μήνες, ο Γερουσιαστής Μάντσιν ήταν εκεί. Τον κοίταξα στα μάτια και του είπα, ‘Τζο οι άνθρωποι σε αυτή την ορεινή περιοχή υπολογίζουν σε εσένα,’ έτσι ‘ας συνεργαστούμε για την φορολογική μεταρρύθμιση.’ Ωστόσο ο Τζο ψήφισε Όχι.”

Ο Πενς επιτέθηκε σε Δημοκρατικό Γερουσιαστή που καταψήφισε τη φορολογική μεταρρύθμιση | iefimerida.gr 0

Ο Μάντσιν αντέδρασε με μία ανακοίνωση στην επίθεση του Πενς, κάνοντας αναφορά σε πρωτοβουλίες των Ρεπουμπλικάνων που θα καταστρέψουν τους κατοίκους στην Δυτική Βιρτζίνια, ενώ αναφέρθηκε και στο κάλεσμα της ομιλίας του προέδρου Τραμπ προς το αμερικανικό έθνος “για ενότητα”.

“Τα σχόλια του αντιπροέδρου εξηγούν γιατί η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση. Είμαι απογοητευμένος από τα σχόλια αυτά, αλλά θα συνεχίσω να εργάζομαι προκειμένου να κάνω την Ουάσινγκτον να δουλέψει τόσο για την Δυτική Βιρτζίνια, όσο και για τις ΗΠΑ.”

Ο Πενς επιτέθηκε σε Δημοκρατικό Γερουσιαστή που καταψήφισε τη φορολογική μεταρρύθμιση | iefimerida.gr 1


Ο Τζο Μάντσιν

Η επίθεση του Πενς αντανακλά την καταψήφιση από τον Μάντσιν του φορολογικού νομοσχεδίου των Ρεπουμπλικάνων. Το νομοσχέδιο αυτό, με κεντρικό σημείο την απλούστευση του φορολογικού κώδικα στις ΗΠΑ ψηφίστηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, χωρίς κάποια υποστήριξη από τους Δημοκρατικούς. Στην διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο που έγινε στο Κογκρέσο, ο Λευκός Οίκος έκανε προσπάθεια, προκειμένου οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές της Δυτικής Βιρτζίνιας να ψηφίσουν υπέρ της φορολογικής μεταρρύθμισης. Ωστόσο, κανένας από αυτούς δεν ανταποκρίθηκε.

“Ο Τζο Μάντσιν ψήφισε ΟΧΙ στην προσπάθεια των σκληρά εργαζόμενων οικογενειών να κρατήσουν τα χρήματα που κερδίζουν με κόπο,” έγραψε χαρακτηριστικά ο Πενς σε μια σειρά από αναρτήσεις του στο Twitter, αργά χθες το βράδυ. “Ο Τζο ψήφισε ΟΧΙ στην ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ για όσους δημιουργούν θέσεις εργασίας. Όταν ήρθε η ώρα για την αντικατάσταση του καταστροφικού προγράμματος Obamacare, ο Τζο ψήφισε ΟΧΙ. Όταν δρομολογήσαμε τις εξελίξεις στην Δυτική Βιρτζίνια για την κατάργηση των δαπανών του προγράμματος προγραμματισμένης γονεϊκής ιδιότητας, ο Τζο ψήφισε ΟΧΙ. Καθώς θέλουμε ν’ ασφαλίσουμε τα νότια σύνορά μας, ο Τζο λέει, ‘Δεν ψηφίζω ούτε για το τείχος,” έγραψε ο Πενς.

Ο Πενς επιτέθηκε σε Δημοκρατικό Γερουσιαστή που καταψήφισε τη φορολογική μεταρρύθμιση | iefimerida.gr 2
Ο Πενς επιτέθηκε σε Δημοκρατικό Γερουσιαστή που καταψήφισε τη φορολογική μεταρρύθμιση | iefimerida.gr 3


Ο Μάντσιν δεν είχε σταθερή σχέση με τον πρόεδρο Τραμπ που κέρδισε την αναφερόμενη πολιτεία με διαφορά μεγαλύτερη των 40 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της Χίλαρι Κλίντον (68,5% - 26,4%). Ο γερουσιαστής υποστήριξε τους Ρεπουμπλικάνους σε μια σειρά ψηφοφοριών εκτός του φορολογικού νομοσχεδίου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον διορισμό του Τζεφ Σεσιονς στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και του Νιλ Γκόρσιτς στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Παράλληλα, συναντήθηκε με τον Τραμπ για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο, ενώ σχολίασε θετικά την χθεσινή ομιλία του Τραμπ προς το αμερικανικό έθνος, παρά το γεγονός ότι ανήκει στους Δημοκρατικούς.

Στο πλαίσιο υλοποίησης γενικότερης πολιτικής τακτικής των Ρεπουμπλικάνων, εκτιμάται ότι θα κλιμακωθεί η πίεση στους Δημοκρατικούς που επιδιώκουν την επανεκλογή τους στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου του 2018. Η αρνητική στάση του Δημοκρατικού Κόμματος στο φορολογικό νομοσχέδιο, αποτελεί ένα από τα αποφασιστικά σημεία πολιτικής αιχμής, με τους Ρεπουμπλικάνους να προσπαθούν να κερδίσουν την υποστήριξη της μεσαίας αμερικανικής τάξης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ