Στον αέρα και ο χρόνος των εκλογών - Πιέζουν να μείνει ο Παπαδήμος

Στον αέρα βρίσκεται για μια ακόμη φορά ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών. Εως σήμερα πιθανότερη ημερομηνία θεωρείται η 29η Απριλίου ή το αργότερο η 6η Μαΐου. Ομως οι πιέσεις που δέχεται το ελληνικό πολιτικό σύστημα και κυρίως η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ από τους Ευρωπαίους εταίρους μας είναι ασφυκτικές.

Ολοι ζητούν ολιγόμηνη μετάθεση των εκλογών με ταυτόχρονη παράταση του βίου της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, ώστε να ολοκληρωθούν οι πρώτες απαιτούμενες ενέργειες για να δρομολογηθούν πλήρως οι θεσμικές αλλαγές που έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου.

Αλλωστε, παρά το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής πριν από αρκετές εβδομάδες είχε προαναγγείλει ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου στο τέλος Μαρτίου, από τότε δεν έχει υπάρξει άλλη επίσημη τοποθέτηση για το ίδιο θέμα.

Εξάλλου, ο κ. Παπαδήμος όταν ρωτήθηκε στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής απέφυγε να τοποθετηθεί με σαφήνεια απαντώντας γενικόλογα ότι «οι εκλογές θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί το έργο της κυβέρνησης».

Ανεξαρτήτως αυτού, ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι τόσο ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εφόσον, όπως όλα δείχνουν, επικρατήσει στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, όσο και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς προσανατολίζονται να αποσύρουν τις προσεχείς εβδομάδες τους βουλευτές τους από την κυβέρνηση Παπαδήμου, ανεξάρτητα από το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Σε αυτή την περίπτωση, ο κ. Παπαδήμος που έχει ήδη γίνει κοινωνός αυτών των σκέψεων θα υποχρεωθεί να ορκίσει μια νέα ολιγομελή κυβέρνηση τεχνοκρατών που θα είτε θα διαχειριστεί την προεκλογική περίοδο είτε θα λειτουργήσει στα πρότυπα της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι στην Ιταλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ