Πώς ένας έφηβος έγινε εκατομμυριούχος επενδύοντας σε bitcoins [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς ένας έφηβος έγινε εκατομμυριούχος επενδύοντας σε bitcoins [εικόνες]

Ο 19χρονος Έρικ Φίνμαν. Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ασυνήθιστη ιστορία επιτυχίας έχει ένας νεαρός Γερμανός που επένδυσε σε bitcoins και ισχυρίζεται πως αν δεν γίνεις εκατομμυριούχος μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, θα είναι δικό σου το λάθος.

Όταν ήταν 12 ετών, ο Έρικ Φίνμαν, συνειδητοποίησε πως το σχολέιο δεν ήταν το μέλλον του. Οι περισσότεροι από τους συμμαθητές του μπορεί να νιώθουν το ίδιο, αλλά η Φίνμαν το έκανε πράξη: έβαλε ένα στοίχημα με τους γονείς του.

Οι γονείς του, του υποσχέθηκαν πως αν γίνει εκατομμυριούχος πριν από τα 18α γενέθλιά του, δε θα χρειαζόταν να πάει στο πανεπιστήμιο.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Erik Finman (@erikfinman) στις 13 Ιαν, 2018 στις 3:16 μμ PST


Έτσι, ο Φίνμαν πήρε τα 1.000 ευρώ από τη γιαγιά του που προορίζονταν για τις σπουδές του και αγόρασε bitcoin με αξία περίπου 10 ευρώ το καθένα. Έτσι, κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα με τους γονείς του, διότι έγινε εκατομμυριούχος bitcoin πριν από τα 18 του.

Ο Φίνμαν, που πλέον είναι 19 ετών, διαπραγματεύεται σε bitcoin και άλλα cryptocurrencies εδώ και 7 χρόνια.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Erik Finman (@erikfinman) στις 7 Ιαν, 2018 στις 9:49 πμ PST

Το Business Insider μίλησε με τον νεαρό εκατομμυριούχο, ο οποίος εξήγησε πως μπορείτε ακόμη να γίνετε εκατομμυριούχοι με cryptocurrencies τα επόμενα 10 χρόνια και πως αν δεν το καταφέρετε, θα είναι δικός σας το λάθος.

Ερωτηθείς για το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα οι τιμές των bitcoin έχουν πέσει απότομα και αν πρόκειται για μια συντριβή ή μια καθυστερημένη διόρθωση, ο Φίνμαν απάντησε: «Πιστεύω ακόμη στα cryptocurrencies. Υπάρχουν πάντα σκαμπανεβάσματα στο δρόμο για την κορυφή. Για μένα, η πτώση είναι λογική – μετά την άνοδο των τελευταίων μηνών, έπρεπε να συμβεί κάποια στιγμή. Ήταν προβλέψιμη επειδή η αξία συνέχισε να αυξάνεται σταθερά. Φυσικά, δεν ήξερα ποια ημέρα θα συνέβαινε. Η πρόοδος των cryptocurrencies είναι ασταμάτητη και αυτό δεν μπορεί να το σταματήσει τίποτα. Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να επενδύουν σε αυτά και θα συνδέονται όλο και περισσότερο συναισθηματικά με τα ψηφιακά νομίσματα.

Cash so worthless compared to Bitcoin I'm sleeping on it...

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Erik Finman (@erikfinman) στις 21 Δεκ, 2017 στις 9:33 πμ PST

Ο Φίνμαν πιστεύει, μάλιστα, τόσο πολύ στη αξία των νομισμάτων αυτών που συστήνει σε όσους αγόρασαν πρόσφατα bitcoins και προφανώς ανησυχούν με την πτώση των τιμών τους να μην εγκαταλείψουν την επένδυσή τους.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Erik Finman (@erikfinman) στις 29 Απρ, 2017 στις 4:52 μμ PDT

«Υπάρχουν πολλοί που ανησυχούν αυτή την περίοδο μετά τις πρόσφατες απώλειες. Όσο η τιμή ανέβαινε, πολύ θέλησαν να επενδύσουν τα χρήματά τους σε αυτά. Αλλά το μεγαλύτερο λάθος που μπορούν να κάνουν είναι να βγουν από την αγορά τώρα και να πουλήσουν τα bitcoins τους μόνο και μόνο λόγω μιας πτώσης των τιμών τους» λέει και προσθέτει: «Είναι σημαντικό να γνωρίζετε – και ειδικά όταν επενδύετε πολλά χρήματα – πως οι τιμές αλλάζουν διαρκώς. Στο παρελθόν, το bitcoin είχε και πάλι τέτοιες οπισθοδρομήσεις και αυτό είναι απίθανο να αλλάξει στο μέλλον. Αλλά η τιμή των bitcoins θα συνεχίσει να ανεβαίνει. Ίσως χρειαστεί μερικές εβδομάδες, ίσως και χρόνια. Φυσικά, κανείς δεν το ξέρει. Για μένα, ωστόσο, θα ήταν λανθασμένη στρατηγική να πουλήσει κάποιος μετά από μια τέτοια πτώση τιμών, επειδή πιστεύω ότι η αξία θα αυξηθεί και πάλι στα τελευταία επίπεδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ