Οργή για σόου υψηλής ραπτικής στο Παρίσι -Κατηγορίες για άγνοια και ασέβεια [εικόνες] - iefimerida.gr

Οργή για σόου υψηλής ραπτικής στο Παρίσι -Κατηγορίες για άγνοια και ασέβεια [εικόνες]

Ο σχεδιαστής μόδας Zuhair Murad
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο σχεδιαστής μόδας, Zuhair Murad έγινε στόχος κριτικής για πολιτιστική ιδιοποίηση με αφορμή την επίδειξη μόδας για την παρουσίαση της νέας του συλλογής υψηλής ραπτικής στο Παρίσι.

Η συλλογή που φέρει τον τίτλο Indian Summer (Ινδιάνικο Καλοκαίρι) είναι επηρεασμένη από την κουλτούρα των γηγενών Αμερικάνων και προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς ορισμένοι θεώρησαν ότι επέδειξε ασέβεια, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Independent».

Οργή για σόου υψηλής ραπτικής στο Παρίσι -Κατηγορίες για άγνοια και ασέβεια [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τα μοντέλα που βάδισαν στην πασαρέλα για την επίδειξη μόδας της γυναικείας συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018 φορούσαν φτερά στα μαλλιά τους.
Το φτερό του αετού είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους γηγενείς Αμερικανούς ως ένα ιερό σύμβολο σοφίας, τιμής και σεβασμού.

Οργή για σόου υψηλής ραπτικής στο Παρίσι -Κατηγορίες για άγνοια και ασέβεια [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Αν και ο οίκος μόδας του Λιβανέζου σχεδιαστή με έδρα το Παρίσι ανακοίνωσε ότι «απέτισε φόρο τιμής στα χειροτεχνήματα μιας σειράς αρχαίων φυλών» και ότι σκοπός του ήταν η ένδειξη θαυμασμού, μερικοί υποστήριξαν ότι πρόκειται για άγνοια.

Στην ιστοσελίδα του οίκου μόδας αναφέρεται ότι «οι πολιτισμοί αυτοί τιμήθηκαν με μία φαντασιακή, με πλήρη σεβασμό προοπτική».

Οργή για σόου υψηλής ραπτικής στο Παρίσι -Κατηγορίες για άγνοια και ασέβεια [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Εκτός από τα φτερά στα μαλλιά των μοντέλων, η πασαρέλα ήταν διακοσμημένη με βαμμένες ράβδους και από τις δύο πλευρές, που θύμιζαν εκείνες που χρησιμοποιούνται στις παραδοσιακές teepee σκηνές. Ορισμένα φορέματα είχαν επίσης μοτίβα σαφώς εμπνευσμένα από τις ινδιάνικες φυλές.

Οργή για σόου υψηλής ραπτικής στο Παρίσι -Κατηγορίες για άγνοια και ασέβεια [εικόνες] | iefimerida.gr 3

φωτογραφία: apimages

Ο Λιβανέζος σχεδιαστής παραδέχτηκε σε δηλώσεις του στο Vogue στα παρασκήνια ότι η επιλογή του να τονίσει την κουλτούρα των γηγενών Αμερικανών στη συλλογή του ήταν μια «επικίνδυνη» απόφαση, αλλά εξήγησε ότι ήθελε να «υπερβεί τα όρια του» και να θέσει μια πρόκληση.
«Τις περισσότερες φορές εμπνέομαι από το παρελθόν κι αυτό είναι ένα είδος φόρου τιμής και σεβασμού προς τους ανθρώπους που μας άφησαν μια πολύ όμορφη κληρονομιά στην τέχνη, τη χειροτεχνία και τον σχεδιασμό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σόου μόδα Παρίσι φτερά Λιβανέζος Zuhair Murad
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ