Εντός της ημέρας στη δημοσιότητα το υπόμνημα που «θάβει» το FBI - Με έγκριση του Τραμπ

Εντός της ημέρας αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το απόρρητο υπόμνημα των Ρεπουμπλικανών που «θάβει» το FBI.

To τετρασέλιδο έγγραφο καταγγέλλει «προκατάληψη» εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ στις τάξεις του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας και στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το FBI υπογράμμισε την Τετάρτη ότι έχει «πολύ σοβαρές ανησυχίες» για την πρόθεση του προέδρου των ΗΠΑ να δημοσιεύσει το υπόμνημα , που λέγεται ότι περιέχει απόρρητες πληροφορίες για την έρευνα του FBI για έναν από τους συνεργάτες της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, τον Κάρτερ Πέιτζ και αμφισβήτησε την αξιοπιστία του εγγράφου, που έχει στην κατοχή της η Επιτροπή Υπηρεσιών Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Μετά τις δηλώσεις του Τραμπ και του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Πωλ Ράιαν υπέρ της δημοσίευσης του εγγράφου, η κόντρα πήρε μια ασυνήθιστη τροπή όταν το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας εξέδωσε την ασυνήθιστη ανακοίνωση -με την έγκριση προφανώς του διευθυντή του, Κρις Ρέι, τον οποίο διόρισε ο ίδιος ο Τραμπ.

Η διαμάχη των δύο ανδρών είναι το τελευταίο επεισόδιο μιας επικίνδυνης, όπως προειδοποιούν αξιωματούχοι, αντιπαράθεσης μεταξύ του Λευκού Οίκου και του υπουργείου Δικαιοσύνης με απολύσεις και διαρροές που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια απρόβλεπτη κίνηση από μέρους του Τραμπ, που ενδεχομένως να προκαλέσει συνταγματική κρίση.

Το υπόμνημα, που σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς προτάσσει επιλεκτικά απόρρητες πληροφορίες για να παρουσιάσει προκατειλημμένους τους επιθεωρητές που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της καταγγελλόμενης ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές, συνέταξε ο πρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής και ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ, Ντέιβιντ Νούνιες.

Σε ανακοίνωσή του ο Νούνιες κατηγορεί το FBI για «παραβιάσεις κανονισμών διεξαγωγής ερευνών» και απέρριψε τις αντιρρήσεις του στη δημοσιοποίηση του υπομνήματος. Αντιτίθεται, ωστόσο, σφόδρα στη δημοσιοποίηση ενός άλλου υπομνήματος που συνέταξαν οι Δημοκρατικοί...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ