Formula 1: Τέλος τα μοντέλα -Γιατί κόβονται τα «grid girls» - iefimerida.gr

Formula 1: Τέλος τα μοντέλα -Γιατί κόβονται τα «grid girls»

Φωτογραφία: AP/ Claude Paris
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ανδρικός πληθυσμός σίγουρα δεν θα χαρεί με αυτή την είδηση.

Η Formula 1 αποφάσισε να καταργήσει πλέον τα λεγόμενα grid girls.

Από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος- τον Μάρτιο με το Γκραν πρι της Μελβούρνης- δεν θα υπάρχουν πλέον τα γνώριμα μοντέλα στην πίστα.

Πρόκειται για τα κορίτσια που χρησιμοποιούνταν για διαφημιστικούς λόγους, κρατώντας ομπρέλες ή ταμπέλες με τα ονόματα των οδηγών και στέκονταν στον διάδρομο μέσω του οποίου έβγαιναν οι «πιλότοι» στο βάθρο.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε αυτή την απόφαση καθώς η εν λόγω πρακτική δεν συνάδει με τις νόρμες της σημερινής κοινωνίας. «Την περασμένη χρονιά επανεξετάσαμε αρκετούς τομείς που αισθανόμασταν ότι έπρεπε να εκσυγχρονίσουμε», εξήγησε ο επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της F1, Σον Μπρέιτσις, στον Guardian. «Αν και τα grid girls υπήρξαν ένα βασικό στοιχείο των Γκραν πρι για δεκαετίες, αισθανόμαστε ότι αυτό το έθιμο δεν απηχεί τις αξίες μας και ξεκάθαρα είναι σε δυσαρμονία με τις σύγχρονες κοινωνικές νόρμες. Δεν πιστεύουμε ότι αυτή η πρακτική είναι κατάλληλη ή σχετική με τη F1 και τους υποστηρικτές της σε όλο τον κόσμο», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ F1 μοντέλα γκραν πρι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ