Ρωσία: Ακρίδες απειλούν το Μουντιάλ -Φόβοι ότι θα... ρημάξουν τα γήπεδα - iefimerida.gr

Ρωσία: Ακρίδες απειλούν το Μουντιάλ -Φόβοι ότι θα... ρημάξουν τα γήπεδα

Φωτογραφία: AP/ Ivan Sekretarev
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ρωσική κυβέρνηση φοβάται ότι μία «επιδρομή» από ακρίδες μπορεί να καταστρέψει τον αγωνιστικό χώρο των γηπέδων που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Μουντιάλ φέτος.

Συχνά οι ακρίδες «ρημάζουν» τις σοδειές στη νότια Ρωσία και το άτομο που είναι επικεφαλής της προστασίας των φυτών, στο υπουργείο Γεωργίας, δήλωσε ότι μπορεί να «χτυπήσουν» και στα γήπεδα.

«Πάνω-κάτω έχουμε μάθει πώς να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με τις ακρίδες. Αλλά φέτος φοβάμαι ότι μπορεί να εξελιχθεί σε... διεθνές σκάνδαλο», δήλωσε ο Πιοτρ Τσεκμάριοφ. «Ο αγωνιστικός χώρος στα ποδοσφαιρικά γήπεδα είναι πράσινος. Στις ακρίδες αρέσουν τέτοια μέρη. Κι αν πετάξουν σε μέρη όπου παίζεται ποδόσφαιρο;», πρόσθεσε.

Ο Τσεκμαρίοφ τόνισε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την περιοχή του Βόλγκογκραντ, όπου θα φιλοξενηθεί όμιλος του Μουντιάλ. «Ευθύνη μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι Ρώσοι δεν θα εξευτελιστούν μπροστά στην παγκόσμια κοινότητα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που θα φιλοξενούμε ανθρώπους από όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος, σύμφωνα με την USA Today.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μουντιάλ ακρίδες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ