Γαλλία: Επιτέθηκαν σε 8χρονο που φορούσε κιπά- Μακρόν: Η Δημοκρατία δέχεται επίθεση - iefimerida.gr

Γαλλία: Επιτέθηκαν σε 8χρονο που φορούσε κιπά- Μακρόν: Η Δημοκρατία δέχεται επίθεση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση δέχθηκε την ώρα που πήγαινε στο σχολείο, ένα οκτάχρονο παιδί στη Γαλλία, το οποίο φορούσε κιπά.

«Κάθε φορά που ένας πολίτης δέχεται επίθεση εξαιτίας της ηλικίας, της εμφάνισης ή της θρησκείας του, η Δημοκρατία στο σύνολό της δέχεται επίθεση», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν έπειτα από την επίθεση.

«Η Δημοκρατία στο σύνολό της στέκεται ιδιαίτερα σήμερα στο πλευρό των Γάλλων εβραϊκού θρησκεύματος για να πολεμήσει μαζί τους και υπέρ αυτών κάθε μία από αυτές τις ελεεινές ενέργειες».

Το οκτάχρονο αγόρι δέχθηκε επίθεση από δύο νεαρούς στην πόλη Σαρσέλ της Βαλ-ντ' Ουάζ, κίνηση την οποία η εισαγγελία του Ποντουάζ ενέταξε στις επιθέσεις με αντισημιτικό κίνητρο.

«Τον έριξαν στο έδαφος και τον κλώτσησαν», σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Το ίδιο το θύμα δήλωσε ότι οι δράστες ήταν ηλικίας 15 περίπου ετών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμ καταδίκασε με την μεγαλύτερη αυστηρότητα αυτήν την άνανδρη επίθεση, η οποία αντιβαίνει στις πιο θεμελιώδεις αξίες μας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ