Οι Τιτάνες ξανασυγκρούονται - iefimerida.gr

Οι Τιτάνες ξανασυγκρούονται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κι ο Henry Cavill γίνεται ο καινούριος σου Θησέας στην νέα χλαμυδόσουπα των παραγωγών του 300, λίγο πριν φορέσει τη στολή του Superman για τον Zack Snyder.

Μιας και το 300 (2007) ήταν η ταινία που προκάλεσε τη συγκρατημένη αναβίωση των χλαμυδοπεριπετειών του Hollywood και το ανανεωμένο ενδιαφέρον για την αρχαιοελληνική μυθολογία, δεν είναι παρά δίκαιο οι παραγωγοί της ταινίας που έκανε μούρη τον Zack Snyder, να ξαναβάλουν τα σανδάλια τους και να ορμήξουν στα ταμεία.

Και το κάνουν με την ταινία που ξεκίνησε ως Dawn of War, για να μετονομαστεί War of the Gods, πριν το παρόμοιας θεματικής και τίτλου Clash of the Titans (2010) τους κάνει να το ξανασκεφτούν και να διαλλέξουν κάτι σαφώς πιο generic για τίτλο, σαν το Immortals.

Σε σκηνοθεσία του Tarem Singh, φανατικού βιντεοκλιπά και σκηνοθέτη του The Cell (2000), που εδώ θέλει να φτιάξει κάτι σαν “o Caravaggio συναντά το Fight Club (1999)”, το Immortals ξαναπιάνει την ιστορία του Θησέα και της Τιτανομαχίας, αλλά για να πάει ένα βήμα παραπέρα το σμπαράλιασμα της αρχαιοελληνικής μυθολογίας, ρίχνει στη σούπα τον Υπερίωνα.

Τιτάνας της Ανατολής και αφέντης των πλανητών και των αστερισμών, στην ταινία μετατρέπεται σε αιμοδιψή βασιλειά των Ηρακλειδών, που κυρήσσει τον πόλεμο στην ανθρωπότητα, ψάχνοντας την ίδια ώρα το μυθικό τόξο της Ηπείρου, με το οποίο θα μπορέσει να ρίξει τους δώδεκα θεούς απ’ τον Όλυμπο, για να πάρει τα ηνία του σύμπαντος.

Ο Mickey Rourke στο μεταλλαγμένο ρόλο του Υπερίωνα, θα προσθέσει τη βαρύτητα που χρειάζεται η παραγωγή, και η Freida Pinto ως Φαίδρα, θα σου δώσει κάτι θελκτικό να κοιτάς. Αλλά τον κεντρικό ρόλο του Θησέα θα κρατά ο Henry Cavill, ο Βρετανός που επελέγη πρόσφατα να ενσαρκώσει και τον all-American ήρωα με το μπλε κολάν και το κόκκινο βρακί, στο reboot του Superman απ’ τον Zack Snyder. Ίσως η μόνη τυχαία σύνδεση της παραγωγής με τον μαέστρο του υστερικού slow-motion και του εξαντλητικό σεπιαρίσματος, λες και οι στιλιστικές κι αισθητικές ομοιότητες της ταινίας δεν ήταν ήδη αρκετές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ