Σκέφτεστε να κάνετε μια κρουαζιέρα; Οδηγίες για... πρωτάρηδες [εικόνες] - iefimerida.gr

Σκέφτεστε να κάνετε μια κρουαζιέρα; Οδηγίες για... πρωτάρηδες [εικόνες]

Αποτελεί μοναδική εμπειρία αλλά κρύβει και παγίδες μια κρουαζιέρα. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πολλούς αποτελεί όνειρο ζωής. Μια κρουαζιέρα σε εξωτικά μέρη είναι κάτι που μπορεί να κάνει κάποιος μία φορά στη ζωή του. Υπάρχουν όμως παγίδες που πρέπει να αποφύγετε.


Οι νεόνυμφοι Ζακ και Αλίσα Μπάνιμ από το Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είχαν πάει ποτέ κρουαζιέρα μέχρι το περασμένο καλοκαίρι όταν ταξίδεψαν με το «Celebrity Equinox».

Σκέφτεστε να κάνετε μια κρουαζιέρα; Οδηγίες για... πρωτάρηδες [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ερωτεύτηκαν αμέσως το λαμπερό πλοίο και εντυπωσιάστηκαν από την όλη εμπειρία. Και πιθανότατα θα το τολμήσουν ξανά. «Απολαύσαμε την εμπειρία και την ατμόσφαιρα, συμπεριλαμβανομένων των εκδρομών και των δραστηριοτήτων εντός του πλοίου» δήλωσε ο Ζακ. «Σίγουρα θα το ξανακάνουμε».

Εξάλλου, τι μπορεί να μην τους άρεσε στην κρουαζιέρα; Θέα στον ωκεανό, εξωτικά λιμάνια και όμορφα πλοία με καλό φαγητό, άφθονες δραστηριότητες και πολλή διασκέδαση.

Τα σημερινά πλοία είναι σαν πλωτές πόλεις που μεταφέρουν χιλιάδες επιβάτες και κάθε χρόνο, νέα και μεγαλύτερα πλοία εμφανίζονται με ολοένα και πιο μοναδικά χαρακτηριστικά. Τα νέα πλοία προσφέρουν τα πάντα, από μενού σχεδιασμένα από διακεκριμένους σεφ μέχρι εξειδικευμένα γυμναστήρια και σπα, παιδική λέσχη, γήπεδο μπάσκετ και τσουλήθρες στο νερό. Η ψυχαγωγία περιλαμβάνει καμπαρέ, λέσχες χορού, παραστάσεις τύπου Μπρόντγουεϊ, κωμωδίες και τσίρκο.

Οι Μπάινους αποφάσισαν να κλείσουν το ταξίδι τους έχοντας πρώτα μιλήσει με τη γιαγιά του Ζακ, που είχε πάει κρουαζιέρα στο παρελθόν.

Αν όμως δεν το έχετε ξανακάνει , η ιδέα μιας κρουαζιέρας μπορεί να είναι τρομακτική. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τους «πρωτάρηδες».

Κρατήσεις
Επιλέξτε την καμπίνα σύμφωνα με τα οικονομικά σας.

Οι εσωτερικές καμπίνες είναι φθηνότερες, ακολουθούν αυτές που έχουν θέα στον ωκεανό, κατόπιν τα δωμάτια με μπαλκόνι και τέλος οι ακριβές σουίτες. Εάν είστε επιρρεπείς στη ναυτία, τα χαμηλότερα καταστρώματα και οι καμπίνες που βρίσκονται πλησιέστερα στο κέντρο του πλοίου είναι πιο σταθερές. Ελέγξτε τη δομή του πλοίου στο διαδίκτυο προτού κλείστε την καμπίνα σας και εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά του πλοίου.

Σκέφτεστε να κάνετε μια κρουαζιέρα; Οδηγίες για... πρωτάρηδες [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Κάθε εταιρεία που κάνει κρουαζιέρες έχει διαφορετικό στυλ. Για να κάνετε κράτηση στο σωστό πλοίο για εσάς, οι εμπειρογνώμονες συστήνουν τη χρήση ταξιδιωτικού πρακτορείου. Δεν κοστίζει παραπάνω χρήματα και μάλιστα μπορεί να εξοικονομήσετε ένα ποσό, επειδή οι πράκτορες έχουν συχνά πρόσβαση σε προσφορές.

Αποσκευές, αναχώρηση και επιβίβαση
Σχεδιάστε προσεκτικά τα ρούχα που θα πάρετε μαζί σας, ανάλογα με το δρομολόγιο και τον καιρό που αναμένετε να κάνει. Το πλυντήριο και το καθάρισμα στο πλοίο είναι ακριβά.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stephanie Johnson| SJ Journeys (@sj.journeys) στις 21 Ιαν, 2018 στις 6:48 πμ PST

Οι μέρες που απαιτούνται επίσημο ένδυμα – σακάκι, γραβάτα και καλό φόρεμα – έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, παρόλο που κάποιοι επιβάτες συνεχίζουν να ντύνονται έτσι.

Πάρτε μαζί σας πετσέτες. Οι περισσότερες καμπίνες έχουν μία ή και δύο. Το σαμπουάν και το αφρόλουτρο παρέχονται αλλά μπορείτε να φέρετε και τα δικά σας – κι εξάλλου δεν υπάρχει περιορισμός στο μέγεθος της βαλίτσας, όπως στις πτήσεις.

Αν πρόκειται να πετάξετε μέχρι το λιμάνι αναχώρησης, καλύτερα να φύγετε μια ημέρα νωρίτερα. Εάν η πτήση σας ακυρωθεί ή καθυστερήσει, ενδέχεται να χάσετε την κρουαζιέρα.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stephanie Johnson| SJ Journeys (@sj.journeys) στις 22 Ιαν, 2018 στις 5:41 πμ PST

Να έχετε στα χέρια σας τα έγγραφα κράτησης όταν κάνετε check in, όπως επίσης και το διαβατήριό σας. Οι γραμμές μπορεί να είναι πολύ μεγάλες και ο χρόνος αναχώρησης να πλησιάζει.

Επίσης, θα χρειαστούν μερικές ώρες μέχρι να γίνει η παράδοση των αποσκευών στις καμπίνες, οπότε μην ανησυχήσετε.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stephanie Johnson| SJ Journeys (@sj.journeys) στις 20 Ιαν, 2018 στις 8:06 πμ PST

Καλό είναι ακόμη να γνωρίζετε ότι το κάπνισμα επιτρέπεται σε ορισμένες περιοχές του πλοίου και δεν επιτρέπεται στις καμπίνες.

Τι είναι δωρεάν και τι όχι
Δεν υπάρχει ανάγκη για μετρητά όσο είστε στο πλοίο. Οι κρουαζιέρες παρέχουν πλαστικές κάρτες (όπως οι πιστωτικές) για να χρεώνουν τις αγορές στο λογαριασμό σας και επίσης έχουν ταυτότητες για την έξοδο και την είσοδο στα λιμάνια.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stephanie Johnson| SJ Journeys (@sj.journeys) στις 21 Ιαν, 2018 στις 1:04 μμ PST

Τα γεύματα στις τραπεζαρίες, στους μπουφέδες και τις πισίνες περιλαμβάνονται στο ναύλο και μπορείτε να παραγγείλετε περισσότερα από ένα κύρια πιάτα ή επιδόρπια. Εξειδικευμένα εστιατόρια χρεώνουν έξτρα και συχνά χρειάζεται να έχετε κάνει κράτηση.

Το νερό, ο καφές, το τσάι, ο χυμός και το γάλα είναι δωρεάν. Το αλκοόλ και τα αναψυκτικά όχι, εκτός από τις πιο πολυτελείς εταιρείες κρουαζιέρας. Οι κρουαζιέρες πωλούν ημερήσια ή εβδομαδιαία πακέτα αλκοόλ και αναψυκτικών που μπορεί να σας εξοικονομήσουν χρήματα, ειδικά αν σας αρέσει το ποτό.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stephanie Johnson| SJ Journeys (@sj.journeys) στις 21 Ιαν, 2018 στις 8:52 πμ PST

Τα γυμναστήρια, τα υδάτινα πάρκα και πολλές άλλες εγκαταστάσεις και δραστηριότητες είναι δωρεάν. Ορισμένα μαθήματα γυμναστικές είναι δωρεάν και κάποια όχι. Οι υπηρεσίες σπα είναι συνήθως έξτρα. Αν θέλετε να μείνετε εντός προϋπολογισμού, αποφύγετε το καζίνο και το κατάστημα δώρων.

Η χρήση κινητών τηλεφώνων στη θάλασσα, αν η υπηρεσία είναι διαθέσιμη, είναι δαπανηρή. Σκεφτείτε να βάλετε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία αεροπλάνου. Τα περισσότερα πλοία προσφέρουν πακέτα wi-fi αλλά είναι ακριβά, οπότε μπορείτε να περιμένετε να μπείτε στο διαδίκτυο όταν θα βρείτε ένα hotspot στο λιμάνι.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη E Schaefer (@esarealgoodlife) στις 10 Ιαν, 2018 στις 8:47 πμ PST

Εκδρομές
Μπορείτε να κάνετε κράτηση για εκδρομές μέσω της εταιρείας που θα ταξιδέψετε ή μπορείτε να μεταβείτε μόνοι σας στο λιμάνι και να γυρίστε την πόλη ή να νοικιάσετε ανεξάρτητους ξεναγούς. Η κράτηση μέσω του πλοίου εγγυάται ότι δε θα ξεμείνετε αν η περιήγησή σας καθυστερήσει για κάποιον λόγο. Αν βγείτε εκτός πλοίου και αργήσετε να επιστρέψετε, το πλοίο θα φύγει χωρίς εσάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κρουαζιέρα ναύλος εισιτήρια κράτηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ