Η ΔΟΕ απαγόρευσε από το πρακτορείο Reuters να καλύψει την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων - iefimerida.gr

Η ΔΟΕ απαγόρευσε από το πρακτορείο Reuters να καλύψει την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Φωτογραφία: Shutterstock/ Η ΔΟΕ απαγόρευσε από το πρακτορείο Reuters να καλύψει την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων-
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πόρτα» έφαγαν οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι του δημοσιογραφικού πρακτορείου Reuters στην τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην PyeongChang της Νότιας Κορέας τον επόμενο μήνα.

Το αμερικάνικο πρακτορείο δεν θα μπορέσει να «καλύψει» την έναρξη των αγώνων, καθώς του απαγορεύτηκε η είσοδος, διότι σύμφωνα με την διοργάνωση διέρρευσε φωτογραφίες παράνομα από την γενική πρόβα.

Σύμφωνα με το koreatimes.co.kr, οι Reuters διέρρευσαν 9 φωτογραφίες από την πρόβα, την ώρα που υπήρχε αυστηρό εμπάργκο στα μίντια από τους διοργανωτές, οι οποίοι είχαν πει ξεκάθαρα πως δεν θέλουν να δημοσιευθεί τίποτα μέχρι την επίσημη μέρα της έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Αν και εν τέλει το πρακτορείο Reuters αναδημοσίευσε τις φωτογραφίες μετά τις διαμαρτυρίες που έλαβε από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και τη διοργάνωση της χώρας, δεν κατάφερε να γλιτώσει από την τιμωρία.

Η ΔΟΕ σε σημερινή της ανακοίνωση δήλωσε πως το πρακτορείο Reuters είναι και επίσημα εκτός της τελετής έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Επιπλέον, ο φωτογράφος του Reuters που τράβηξε τις φωτογραφίες δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε κανέναν αγώνα κατά την διάρκεια της οργάνωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ