Πελώριο σμαράγδι βάρους 1,5 κιλού βρέθηκε σε ορυχείο της Ρωσίας [εικόνα] - iefimerida.gr

Πελώριο σμαράγδι βάρους 1,5 κιλού βρέθηκε σε ορυχείο της Ρωσίας [εικόνα]

Τα σμαράγδια είναι οι τρίτοι πολυτιμότεροι λίθοι μετά τα διαμάντια και τα ρουμπίνια. Φωτογραφία: wikipedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σμαράγδι βάρους άνω του 1,5 κιλού βρέθηκε σε ορυχείο της Ρωσίας και είναι ο μεγαλύτερος πολύτιμος λίθος που ανασκάπτεται την τελευταία δεκαετία.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το πετράδι μήκους 14 εκατοστών και πλάτους 7 εκατοστών, μπορεί να αξίζει πάνω από 70.000 δολάρια.

Πελώριο σμαράγδι βάρους 1,5 κιλού βρέθηκε σε ορυχείο της Ρωσίας [εικόνα] | iefimerida.gr 0

«Ο κρύσταλλος εντοπίστηκε έγκαιρα και ανήλθε στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα να διατηρείται η αρχική του μορφή» δήλωσε ο Ευγένιος Βασιλέφσκι, διευθυντής της εταιρείας Malysheva.

Το σμαράγδι βάρους 1,5 κιλού που βρέθηκε σε ορυχείο της Ρωσίας. Φωτογραφία: rt

Τα σμαράγδια, με το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα τους, είναι ο τρίτος πολυτιμότερος λίθος μετά τα διαμάντια και τα ρουμπίνια.

Το σμαράγδι που ανακαλύφθηκε είναι μοναδικό, σύμφωνα με την ρωσική «Guild of Jewelers».

«Τα σμαράγδια είναι πολύ σπάνιοι λίθοι – σε αντίθεση με τα διαμάντια ή τα ζαφείρια – ενώ τα μεγάλα διαμάντια είναι εξαιρετικά μοναδικά κομμάτια» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ένωσης και προσθέτει ότι το τεράστιο σμαράγδι είναι προφανώς πολύ υψηλής ποιότητας.

Το προηγούμενο μεγαλύτερο σμαράγδι που βρέθηκε στο Malyshevsky ονομάστηκε «πρόεδρος» προς τιμήν του πρώτου Ρώσου προέδρου, Μπόρις Γέλτσιν. Ζυγίζει 1,2 κιλά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σμαράγδι ορυχείο ΡΩΣΙΑ διαμάντια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ